Setari Cookie-uri

Elimină aceste cuvinte din vocabular, pot afecta încrederea în tine. Ce să spui în schimb?

Chiar dacă intenționăm să glumim, în momentul în care permitem ca anumite cuvinte să iasă din gură, trebuie să știm că acestea au tendința de a răni subconștientul. 

Cuvintele sunt puternice. Ele sunt chiar mai puternice atunci când le folosești chiar tu deoarece tot ceea ce este proiectat în afară există mai întâi în mintea ta.

În majoritatea cazurilor, nu suntem conștienți de modul în care vorbim cu noi înșine și de felul cuvintelor pe care le folosim. Chiar dacă intenționăm să glumim, în momentul în care permitem ca anumite cuvinte să iasă din gură, trebuie să știm că acestea au tendința de a răni subconștientul.

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Mintea noastră subconștientă preia totul. Fiecare lucru care urmează după "Eu sunt..." devine realitatea ta.

Frazele precum "Ar trebui să fac asta..." care par nevinovate creează de fapt un impact asupra încrederii pe care o ai despre tine și poate fură puterea pe care tu o deții asupra ta.

Citește și:

Modul în care vorbești influențează nivelul succesului tău și modul în care îți construiești încrederea în propria persoană. Poți face ca lucrurile să pară mai grele decât trebuie să fie după modul în care le exprimi.

Folosirea cuvintelor greșite are puterea de a te face să simți că nu poți controla viața pe care o trăiești și, mai mult, îți poate aduce un sentiment de anxietate și chair stres. Există, însă, o modalitate corectă de a face față acestor cuvinte care pot afecta încredere în tine. Practică-le în mod regulat până devin parte din cuvintele pe care le folosești zilnic.

1. "Trebuie să..". În schimb spune "Am ales să..." sau "Doresc să..." sau "Vreau să..."

Citește și:

2. "Eu doar am...". În schimb spune "Am reușit..."

3. "Nu pot". În schimb spune "Am decis..."

4. "Eșec" sau "Am dat greș.". În schimb spune "Am încercat asta și lucrurile devin din ce în ce mai bune. Învaț ceva din asta."

5. "Mâine", "Data viitoare", "Într-o zi". În schimb spune "Acum ori niciodată.".

6. "Ar trebui să fac...". În schimb spune "Intenționez să..."

7. "Nu știu...". În schimb spune "Știu că..."

8. "Sunt nevoită să...". În schimb spune "Eu aleg să..."

9. "Voi încerca să...". În schimb spune "Lucrez la asta".

Citește și:

10. "Niciodată". În schimb spune "Orice este posibil".

Este imposibil să renunți la cuvintele pe care le-ai folosit ani de zile, dar cu o practică constantă vei reuși în cele din urmă.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.