Setari Cookie-uri

Cum să începi să îți iubești și să îți protejezi sufletul?

Dacă vrei să fii în strânsă legătură cu sentimentele și emoțiile tale, să îți asculți inima și să radiezi optimism în jurul tău trebuie să înveți să te iubești. 

Știm cu toții că iubirea de sine și protejarea sufletului sunt extrem de importante pentru a trăi o viață fericită... însă cum începi să te iubești? Cum te accepți așa cum ești?

foto interior si prima pagina: Milana Serk, Shutterstock

Multe persoane sunt de părere că iubirea de sine este egoistă, însă nu este deloc adevărat. Dragostea de sine nu înseamnă să devii arogantă sau să crezi că ești mai bună decât oricine altcineva. Nici vorbă! Dragostea de sine este actul simplu de a te purta cu sufletul tău cu bunătate, respect și iubire. Dragostea de sine înseamnă să îți asculți corpul, mintea și sufletul și să devii conștientă de ce ai nevoie și de ce îți dorești în această viață.

Dragostea de sine apare în momentul în care accepți cine ești. Și când asta se întâmplă începi să trăiești cu adevărat. Dacă vrei să fii în strânsă legătură cu sentimentele și emoțiile tale, să îți asculți inima și să radiezi optimism în jurul tău trebuie să înveți să te iubești.

Citește și:

Iată câteva sugestii importante care te pot ajuta să înveți cum să te iubești și să îți protejezi sufletul:

1. Acceptă-te așa cum ești

Iubirea de sine nu înseamnă iubirea unei variante mitice a propriei persoane. Este vorba despre a te iubi așa cum ești. Cu defecte, negazuri și gânduri negative care îți aleargă prin minte. Trebuie să accepți cine ești acum, în acest moment, să te cunoști cu adevărat, să ai încredere că aici trebuie să fii. Acest lucru nu înseamnă că te străduiești să îmbunătățești viața ta, ci că te iubești indiferent de locul în care te afli.

2. Deține controlul asupra vieții tale

Meriți să ocupi un loc în această lume. Meriți să pui întrebări și să vorbești. Meriți să fii aici, acum. Nu ai nevoie de vreo permisiune specială pentru a face parte din această lume și pentru a lupta pentru ceea ce îți dorești. Iubindu-te ajungi să înțelegi că tu meriți, că este în regulă să ocupi un loc pe acest pământ. Și, astfel, îi înveți și pe alți oameni să te trateze în același mod și chiar să își schimbe și ei perspectivă asupra modului în care se privesc.

Citește și:

3. Nu te compară cu nimeni

Comparația este cu adevărat dușmanul fericirii. Nu trebuie să cazi în capcana comparării cu oamenii din jurul tău. Nu trebuie să crezi că trebuie să fii ca cei pe care îi întâlnești sau îi admiri. Tu ești tu! Ești o persoană unică și asta te face specială.

Toți avem propriul nostru drum în această viață; propria poveste și propria călătorie. Tu bucură-te de ale tal

4. Ține minte că totul are nevoie de timp

Nu trebuie să ai tot ce îți dorești peste noapte. Totul necesită timp în această viață. Fiecare drum pe care mergi are propriul ritm. Ai răbdare cu tine, cu sufletul tău, și nu aștepta ca totul să se întâmple peste noapte. Vei ajunge acolo unde îți dorești.

5. Ține minte că perfecționismul este un obiectiv imposibil de atins

Citește și:

Să te simți "perfectă" este o muncă interioară și nu ceva ce poate fi creat în exterior. Realitatea este că nimeni nu este perfect, așa că lupta pentru perfecționism este ceva care te va ține totdeauna pe fugă. Perfecționismul este adesea bazat pe frică și pe critică. O persoană perfecționistă nu este niciodată fericită indiferent de ceea ce creează sau face. Întotdeauna își va dori mai mult și mai bine.

Tot ce poți face este să fii cine ești și să faci tot ce poți, nimic mai mult, nimic mai puțin.

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.