Setari Cookie-uri

Reclame si manipulare: 10 factori care ne influenteaza comportamentul la cumparaturi

Comportamentul la cumparaturi: psihologia din spatele deciziilor pe care le luam atunci cand facem achizitii ne ajuta sa vedem mai exact profilul consumatorului.

Adesea comportamentul la cumparaturi este exact impotriva celor mai bune interese ale cumparatorului. Ce te influenteaza la cumparaturi? Cum decizi ce cumperi si pe ce cheltuiesti banii?

foto interior si prima pagina: nd3000 Shutterstock

Psihologii de la Psychology Today sustin ca emotiile noastre, detaliile din jurul nostru, felul in care optiunile ne sunt prezentate, toate ne influenteaza comportamentul la cumparaturi. Analizand mai bine cum decizi ce cumperi si ce te influenteaza la cumparaturi, vei modifica felul in care decizi pe ce cheltuiesti banii. Vei sti cum esti manipulat si cum poti evita sa cumperi ceva de care nu ai nevoie, de fapt.

Comportamentul la cumparaturi: cum este mintea manipulata

Comportamentul la cumparaturi este influentat de faptul ca ne dorim satisfactia imediata. Mintea omului actual functioneaza pe recompensa imediata si nu vede mai departe in viitor, nu poate planifica sau poate construi satisfactia in timp. De aceea si cumparam ce nu avem nevoie.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.