Setari Cookie-uri

Porti ranchiuna? Descopera cum sa scapi de acest comportament!

Porti ranchiuna chiar si dupa mult timp de cand cineva te-a suparat? Psihologii sustin ca totul se reduce la intentiile tale: bune sau nesanatoase. Descopera cum scapi de acest comportament negativ.

Daca esti o persoana razbunatoare sau dusmanoasa, poti invata sa transformi gandurile mai putin bune in emotii pozitive. Afla care sunt sfaturile specialistilor Psychology Today.

foto interior si prima pagina: Hibrida Shutterstock

Porti ranchiuna? Poti sa transformi sentimentele de rea-vointa in intentii bune!

Incearca sa faci un exercitiu: imagineaza-ti ca cineva ti-a gresit sau te-a jignit. Cum te simti? Ce monolog ai in minte? Cum te simti cand tu jignesti sau gresesti cuiva ori intorci “favorul”? Desi in mintea ta faci scenarii sau derulezi filme, intre neuroni se fac anumite conexiuni.

Daca porti ranchiuna si esti razbunatoare, vei incerca sa te justifici in mintea ta. Pe moment, argumentele tale o sa ti se para foarte puternice. Insa, pe termen lung, te-ai pacalit singura. De fapt, tentativele de razbunare ricoseaza, creandu-se cicluri negative, vicioase.

Citește și:

Pe acelasi principiu, psihologii sustin ca si gandurile pozitive creeaza cicluri pozitive. Daca porti ranchiuna, invata cum sa transformi emotiile negative in ganduri optimiste, pozitive!

Citeste continuarea pe Andreearaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.