Setari Cookie-uri

11 Reguli de viață de la Miyamoto Musashi, unul dintre cei mai mari spadasini din lume

Miyamoto Musashi, cunoscut și ca cel mai mare spadasin din Japonia, a scris aceste reguli de viață cu două săptămâni înainte de moartea sa. 

Miyamoto Musashi, cunoscut și sub numele de Shinmen Takezo, a fost un spadasin japonez faimos pentru duelurile sale și stilul lui distinctiv de a lupta cu două sănii. Musashi a fost și filozof și scriitor. Înainte de moartea sa, el a oferit lumii cele mai importante reguli după care să ne ghidăm în viață.

Viața, așa cum toată lumea o știe, nu este deloc ușoară.

Sunt momente în care treci prin viață și totul pare inutil; nu știi încotro se îndreaptă viața ta. Există o bătălie constantă în capul tău și nimic nu pare să meargă bine.

Miyamoto Musashi, cunoscut și ca cel mai mare spadasin din Japonia, a scris aceste reguli de viață cu două săptămâni înainte de moartea sa.

foto interior si prima pagina: Wikipedia

Te invit să le citești și să le împărtășești cu oamenii dragi din viața ta:

Citește și:

1. Acceptă

Acceptarea este, probabil, cea mai importantă cheie în viață. Sunt momente în care nu poți schimba lucrurile, așa că trebuie să înveți să trăiești cu ele. Odată ce accepți această mantră, înțelegi că poți face altceva cu timpul tău.

2. Nu caută plăcere pentru... plăcere

Dorințele nu au niciodată un final. Oamenii vor avea întotdeauna dorințe peste dorințe și dacă acestea ajung să fie împlinite, sunt fericiți pentru puțin timp, după care apoi devin din nou nefericiți și încep să caute un sens al vieții, ceva care să le aducă plăcere și să le pună zâmbetul pe buze. În acest fel nu suntem cu adevărat fericiți. Soluția este simplă: bucură-te de micile plăceri ale vieții, de ceea ce se întâmplă acum în jurul tău.

Citește și:

3. Sentimentele sunt temporare

Așa cum nimic nu durează pentru totdeauna, și sentimentele sunt tranzitorii. Dacă ne petrecem viața alergând după lucruri care să ne aducă fericire, nu vom fi niciodată fericiți cu adevărat. Important este să fii fericită cu tine... chiar acum!

4. Renunță la dorințe

Dorința duce la nemulțumire, nemulțumirea duce la mai multă dorință... și această buclă continuă duce la suferință. Soluția este să renunți cu adevărat la dorință. În schimb, învață cum să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai și să ai încredere că aceasta este calea către pacea interioară.

5. Nu regreta

Regretul este un exercițiu inutil. Ceea ce a fost făcut nu poate fi schimbat și, prin urmare, ce poți face este să înveți din greșelile tale și să încerci să le depășești. Nu rămâne prinsă în acestea.

Citește și:

6. Renunță la gelozie

La fel ca și regretul, gelozia este un alt exercițiu inutil. Caută în sufletul tău și vei găsi lucruri pentru care să fii recunoscătoare. Gelozia și invidia sunt otravă pentru sufletul tău.

7. Nu fi lacomă

Nu alergă după bani. Caută, în schimb, fericirea și apreciază că ești sănătoasă.

8. Nu ține de lucrurile de care nu ai nevoie

Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie. Nu îți dezamăgi sufletul.

9. Nu te teme de moarte

Acest lucru nu este ușor de făcut, însă trebuie să înțelegem că este inevitabilă. De ce să pierdem timpul nostru prețios făcându-ne griji cu privire la ceva ce nu putem controla?

10. Ai încredere în tine

Nu aștepta să îți cadă din cer ceva. Lupta și muncește pentru a obține ce îți dorești.

Citește și:

11. Nu te îndepărta de drumul tău

Urmează calea pe care tu o consideri potrivită pentru tine. Învață să fii umilă și să arăți compasiune și respect pentru cei din jurul tău.

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.