Setari Cookie-uri

7 Tipuri de relații toxice subtile care îți seacă sufletul de energie

Când te afli în jurul unei persoane negativiste, toxice, este foarte important să trasezi câteva linii astfel încât să nu aibă o influență atât de mare asupra stării tale de spirit, a relațiilor cu alte persoane și chiar a comportamentului tău

Majoritatea relațiilor toxice pe care le avem în viața noastră sunt subtile. Nu ne dăm seama că ne seacă de energie și ne trag în jos până când nu suntem la pământ. Când te afli în jurul unei persoane negativiste, toxice, este foarte important să trasezi câteva linii astfel încât să nu aibă o influență atât de mare asupra stării tale de spirit, a relațiilor cu alte persoane și chiar a comportamentului tău, informeaza thoughtcatalog.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs Shutterstock

Iată care sunt cele 7 tipuri de relații toxice subtile care îți seacă sufletul de energie:

1. Relația cu persoana care te face să te simți prost pentru că nu sunteți mai apropiate

Când ajungi în punctul în care consideri că ești în această relație (fie sentimentală, fie de prietenie) pentru că îți pare rău pentru persoana respectivă, înseamnă că nu mai ești într-o relație bună. Nu poți fi legată de o persoană doar pentru că îți pare rău pentru ea. Între voi trebuie să existe mai multe sentimente și emoții.

Citește și:

2. Relația cu persoana care nu își asumă responsabilitatea

Această persoană are întotdeauna ceva de spus și despre care să se plângă. Totuși, nu acceptă niciodată sfatul tău și găsește o scuză pentru a pasă responsabilitățile pe care le are către altcineva.

3. Relația cu persoana care spune că este neajutorată

Această persoană este cea care se preface că este neputincioasă astfel încât ceilalți să simtă nevoia să o protejeze și să îi fie alături. O altă variantă ar fi ca această persoană să fi avut parte de multă suferință în viața ei astfel încât să înceapă să creadă că este neajutorată și să nu își mai dorească să facă nimic în această lume. Oricare ar fi situația, te face pe tine responsabilă pentru munca ei emoțională.

Citește și:

4. Relația cu persoana care nu poate tolera durerea altora

Această persoană se supără dacă nu ești de acord cu ea, îți spune că ai un comportament care o deranjează sau te ceartă că ești supărată. O astfel de persoană tinde să fie imprevizibilă și niciodată nu simte nevoia să îți ofere o mână de ajutor, ci din contră - ea este acolo pentru a te mustra.

5. Relația cu persoana care nu poate tolera fericirea altora

Această persoană este avocatul diavolului. Ea nu sărbătorește victoriile tale ci, din contră, este dornică să sublinieze că totul merge prost și că nu ai niciun motiv pentru care să te bucuri. În cele mai frumoase momente ale vieții tale, ea găsește un lucru cu care să te facă să te simți prost.

6. Relația cu persoana care te convinge să îi câștigi dragostea

Această persoană te face să simți că nu ești suficient de bună pentru ea. Vrea să fie cu tine și, totuși, nu se comite relației. Vorbește cu tine, apoi te ignoră pentru perioade lungi de timp. Obiectivul său este să facă alte persoane să se simtă nesemnificative pentru ca ea să se simtă mai bine în pielea ei.

Citește și:

7. Relația cu acea persoană pe care instinctul îți spune să o eviți

Când te sună, încerci să eviți să îi răspunzi. Când îți dai seama că aveți planuri împreună, ai senzația unui sentiment ciudat de teamă. Nu poți găsi niciun motiv logic pentru care nu îți dorești să petreci timp cu această persoană și, totuși, de fiecare dată când auzi de ea simți că vrei să faci un pas în spate și să o eviți. Acest tip de persoană are tendința să se apropie foarte mult de tine și simți că îți invadează spațiul privat de parcă intră în sufletul tău.

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.