Setari Cookie-uri

6 Metode pentru a valorifica și multiplică iubirea în viața ta

Iubirea nu se limitează doar la noțiunea romantică sau la viața de cuplu. Iubirea există și în familie și între prieteni și este la fel de importantă.

Cine nu își dorește iubire? Toți avem nevoie de iubire? Trăim pentru iubire, respirăm pentru iubire. Într-un fel, toate lucrurile pe care le facem sunt o încercare de a câștiga aprecierea și iubirea celor din jurul nostru.

Iubirea nu se limitează doar la noțiunea romantică sau la viața de cuplu. Iubirea există și în familie și între prieteni și este la fel de importantă. Toată lumea își dorește să trăiască în viață o iubire necondiționată, însă greșim când ne așteptam ca aceasta să apară în mod miraculos în viața noastră (fără a ridica vreodată un deget). Ei bine, nu așa funcționează lucrurile.

foto interior si prima pagina: Iaroslava Daragan, Shutterstock

Pentru a atrage iubire în viața ta, trebuie ca mai întâi să înveți cum să oferi iubire (din suflet, nu doar din cuvinte).

Citește și:

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le înveți pentru a recunoaște pe deplin potențialul iubirii în viața ta:

1. Nu există ființă umană incapabilă să iubească

Chiar și persoana care a suferit cel mai mult în viață încă mai poate învăța să ofere și să primească iubire. Există oameni care nu sunt suficient de norocoși să crească într-un mediu în care există dragoste. Însă, indiferent de cât de dificilă a fost copilăria sau adolescența acestora, ei încă pot învăța să se iubească și să iubească. S-ar putea să fie nevoie de mult efort pentru a șterge toate acele amintiri dureroase, însă este necesar - pentru că o viață fără iubire este o viață plină de durere.

2. Iubirea te poate ajuta să ai o viață mai frumoasă

Citește și:

Amintește-ți de acele momente în care erai copil și ți se spunea că doar muncind foarte greu vei reuși în viață. Ei bine, iubirea este o altă calitate ce trebuie cultivată și care te poate ajuta să ai o viață frumoasă. Așa cum perseverența vine cu răsplata pe termen lung, capacitatea de a iubi pe alții și de a oferi iubire la schimb are, de asemenea, puterea de a îți schimba viața în bine.

3. Poți practica iubirea

Pentru ca iubirea să facă schimbări pozitive în viața ta, trebuie să înveți să îți valorifici puternile. Pentru început, prăcitca iubirea de sine, iubire pentru sufletul tău. Tot ce trebuie să faci este să găsești puțin timp în fiecare zi să te relaxezi. Stai confortabil și încearcă să îți concentrezi atenția asupra inimii tale. Pe măsură ce faci asta, respiră profund și gândește-te la o amintire fericită sau la un eveniment frumos din viața ta. Poate fi de acum două ore sau ceva foarte vechi. Făcând acest exercițiu scurt zi de zi vei învăța să atragi mai multă iubire în viața ta.

Citește și:

4. Întrerupe obiceiurile nesănătoase

Așa cum am menționat mai sus, copilăria noastră are multe de spus cu privire la modul în care iubim în viața mătură. Dacă părinții noștri nu au reușit să răspundă nevoilor noastre într-o manieră sănătoasă, este posibil să dezvoltăm anumite obiceiuri dureroase. Însă ne putem pregăti mintea să anuleze aceste modele de comportament învățând să iubim din nou.

5. Nu uita să muncești pentru ce îți dorești

Nimic în această lume care chiar merita nu va veni la tine peste noapte. Așa este și cu iubirea. Trebuie să ai răbdare, să o practici în continuare și, cu siguranță, vei vedea mai întâi schimbarea în sufletul tău și apoi la oamenii din jurul tău.

6. Oferă iubire altora

Citește și:

Învață să faci alte persoane să se simtă în siguranță în prezența ta. Devino stânca pe care se pot sprijini. Oferă acel spațiu sigur și fericit din inima ta și celor din jurul tău și vei vedea cum se vor transforma chiar în fața ochilor tăi. Când vei găsi sursa iubirii și vei fi sprijinul altora, aceștia își vor deschide sufletul în fața ta.

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.