Setari Cookie-uri

4 Cadouri pe care un părinte trebuie să i le ofere copilului său (nu necesită bani)

Părinții împărtășesc speranța universală că micuții lor vor trăi fericiți și vor fi adulți de succes, cu cât mai multe momente frumoase și cât mai puține griji. Fiecare părinte încearcă să îi ofere copilului său o bază morală puternică și abilități de viață necesare pentru a se dezvolta și a fi independent.

Copilul tău va deveni ceea ce ești tu. Așa că fii în fiecare zi cine vrei ca el să fie.

Părinții împărtășesc speranța universală că micuții lor vor trăi fericiți și vor fi adulți de succes, cu cât mai multe momente frumoase și cât mai puține griji. Fiecare părinte încearcă să îi ofere copilului său o bază morală puternică și abilități de viață necesare pentru a se dezvolta și a fi independent.

foto interior si prima pagina: Studio Romantic, Shutterstock

Cele mai frumoase cadouri pentru copii sunt intangibile. Ne referim la cadourile substanțiale care nu costă nimic în termeni financiari, însă au o valoare mai mare decât orice comoară. Există mai multe lucruri pe care fiecare copil trebuie să le primească de la părinții lui:

Citește și:

1. Dragoste

Fiind iubit necondiționat, copilul are un sentiment de siguranță și de încredere pentru că știe că există cineva care îi va fi alături întreaga sa viață. Iubirea de părinte demonstrează copilului ce înseamnă bunătatea, compasiunea, empatia și pe ce trebuie să se bazeze o relație adevărată și frumoasă. Aristotel spunea că "Fericirea este sensul și scopul vieții, traiectoria și finalul existenței umane.". A iubi și a fi iubit sunt temelia fericirii în viață.

2. Încredere

Copiii trebuie să creadă în ei înșiși astfel încât să meargă mai departe și să înfrunte temerile de a trăi, de a depăși obstacole și de a își urma visurile. Încrederea este temelia curajului și a respectului de sine. Părinții predau încrederea copiilor, permițând eșecurile acestora și încurajându-i să încerce din nou și din nou. Eleanor Roosevelt spunea că "Părinții trebuie să îi învețe pe copiii lor să facă ceea ce ei cred că nu pot."

Citește și:

3. Imaginație

Unii sunt de părere că abilitatea de a visa - de a vedea lucrurile nu așa cum sunt, ci așa cum îți dorești tu - este cel mai mare dar primit de la viață. Imaginația este ingredientul care anima spiritul și liniștește sufletul. Imaginația încurajează încrederea în forțele proprii, stimulează imaginația și distruge orice graniță. Încurajați-vă copiii să își imagineze, să exploreze această lume și să călătorească în timp.

4. Speranță

Se pare că oamenii sunt încurajați să aștepte ca viitorul lor să fie unul mai bun decât trecutul, să găsească surse care să le pună zâmbetul pe buze în cele mai întunecate și dificile momente ale vieții lor. Experimentele au arătat că micuții care primesc încurajări și feedback pozitiv din partea părinților au mai multe șanse să reușească în ceea ce își propun și să se adapteze mai bine și mai ușor la circumstanțele dificile decât cei care primesc feedback negativ sau nu li se spune nimic. De asemenea, potrivit ultimelor studii, optimiștii trăiești vieți mai lungi și mai sănătoase decât pesimiștii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.