Setari Cookie-uri

Cum să ai o relație fericită? Cele mai importante sfaturi pentru a trăi cea mai frumoasă iubire

Principalii factori responsabili pentru o relație de cuplu fericită sunt dragostea, comunicarea, încrederea, înțelegerea și prietenia. 

Potrivit unei cercetări realizate de psihologi, pentru a avea o relație fericită, este important ca mai întâi să te concentrezi asupra propriei fericiri. Da, o relație îți poate schimba starea de spirit - însă fericirea ta trebuie să provină mai întâi din interiorul tău, și apoi din iubirea pentru o altă persoană.

foto interior si prima pagina: Leto RA Shutterstock

Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să ai o relație fericită:

- fii tu însăți și învață să te iubești și să te apreciezi;

- ai încredere în partenerul tău și învața arta respectului reciproc. Chiar și lipsa de respect față de propria persoană te poate convinge că este dificil să respecți pe altcineva.

- fă complimente partenerului de cuplu - majoritatea persoanelor uită să facă asta.

Citește și:

- fii atentă la nevoile tale și ale persoanei de lângă tine;

- fii drăguță cu partenerul de cuplu, chiar dacă uneori există momente tensionate;

- fii amabilă;

- discută cu partenerul de cuplu despre viețile pe care le trăiți indiferent dacă îți place sau nu și ce vrei să schimbi pentru un viitor mai bun;

- include mai multe momente fericite în viața voastră.

- împărtășește secretele și gândurile tale cu partenerul de cuplu.

Dacă te afli într-o relație dificilă în care există minciună, abuz, infidelitate, lucrurile nu funcționează și nici nu vor funcționa vreodată. În astfel de cazuri, ia-ți puțin timp liber, analizează situația și încearcă să descoperi ce este de făcut pe viitor. Nu poți trăi nefericită.

Principalii factori responsabili pentru o relație de cuplu fericită sunt dragostea, comunicarea, încrederea, înțelegerea și prietenia.

Citește și:

Cum să fii fericită în viața de cuplu:

1. Fii pozitivă și optimistă

Poți găsi fericire în viața de cuplu privind partea bună a lucrurilor. Da, atitudinea pozitivă a unui partener duce la un comportament fericit. ÎN cazul în care nu este așa, încearcă să descoperi care sunt lucrurile care îl deranjează pe cel de lângă tine și încearcă să rezolvați împreună aceste probleme.

2. Vorbiți foarte des

Este atât de important să spui ce ai pe suflet și să înveți să asculți mai mult. Nu lasa să existe incertitudini în relația voastră deoarece lipsa comunicării duce la probleme în relații. Nu împărtăși problemele tale cu prietenii și alți oameni din jurul tău, ci cu partenerul de cuplu.

Nu vorbi mereu despre sentimentele, dorințele sau nevoile tale. Învață să îți asculți partenerul, însă încearcă să eviți discuțiile care vor agrava situația.

Citește și:

3. În relație sunteți egali

Relația de cuplu ar trebui tratată precum o legătură în care ambii parteneri sunt egali. O atitudine de superioritate sau chiar inferioritate îți poate afecta relația.

4. Fii înțelegătoare

O altă trăsătură importantă a unei relații fericite este abilitatea de a înțelege. Învața să te pui în locul celeilalte persoane - să înțelegi ce simte și prin ce trece. Conectează-te cu emoțiile lui și ajută-l dacă îți permite.

5. Nu forța schimbarea

Nu îi cere să se schimbe și nici nu aștepta să devină ceea ce îți dorești tu să fie. Acceptă-l pentru ceea ce este, atât cu bune, cât și cu rele, atât cu calități, cât și cu defecte.

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.