Setari Cookie-uri

Cât de des este nevoie să ne spălăm părul? Trucuri pe care nu le ştiai

Părul, de cele mai multe ori, este considerat o carte de vizită, mai ales atunci când vorbim de doamne. Tu ştii cât de des te poţi spăla pe cap?

Părul, atunci când există, este minunat să fie îngrijit, curat, pieptănat. Majoritatea oamenilor au tendinţa de a spăla părul extrem de des, tocmai din dorinţa de a-l face să arate bine. Însă, este în regulă să faci acest lucru?

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Acest lucru depinde de anumiți parametri individuali, cum ar fi: grosimea părului, gradul de îngrășare, tipul pielii capului etc. Însă cert este un lucru, aplicabil pentru toți, că spălarea deasă mai mult dăunează, decât aduce vreun folos.

Pare paradoxal, dar cu cât vă spălați pe cap mai des, încercând să scăpați de grăsime, cu atât mai mult uscați pielea și faceți părul mult mai gras, afirmă dermatologii. Totuși, unii medici au o părere diferită. Unii ne sfătuiesc să evităm spălarea zilnică și ne recomandă să facem acest lucru de la o dată până la trei ori pe săptămână. Alții nu văd nimic rău dacă spălați părul în fiecare zi.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.