Setari Cookie-uri

Cinci întrebări pentru a-ți îmbunătăți relațiile

Răspunsul afirmativ la toate cele cinci reprezintă cheia succesului nu doar în relația de cuplu dar și restul interacțunilor interumane. 

O relație este ca o plantă. Precum aceasta, are nevoie de grjă și atenție pentru a crește și a rămâne în viață. Una dintre cele mai bune modalități de a hrăni relația, este de a fi prezentă și de a dori din suflet binele celuilalt. La aceasta se adaugă comunicarea. Maya Angelou recomanda într-una din scrierile sale ca fiecare dintre noi să își pună întrebările de mai jos în tăcere. Răspunsul afirmativ la toate cele cinci reprezintă cheia succesului nu doar în relația de cuplu dar și restul interacțunilor interumane.

1. Mă vezi?

Să îi vezi pe ceilalți înseamnă mai mult decât să te uiți la ei. Pentru a vedea cu adevărat pe cineva trebuie să fii prezentă, să privești persoana în ochi și să te conectezi cu sufletelul ei. Este momentul în care vorbele devin de prisos.

Citește și:

2. Îți pasă că sunt aici?

Uneori, și tu, și eu nu reușim să le acordăm suficientă atenție celor dragi. Vorbim cu ei fără să îi privim. Când ne pun o întrebare, le răspundem în doi peri, cu ochii fixați în telefon. Să ne pese de ei nu presupune doar să le spunem că îi iubim ci să le acordăm întreaga atenție atuni când le suntem în preajmă.

3. Îți sunt suficientă așa cum sunt sau e nevoie să îmbunătățesc ceval?

De obicei, punem această întrebare pentru a ne simți în siguranță, fără a dori, de fapt, să auzim răspunsul real. Este bine să le spunem celor dragi cât de minunați suntși cât de bine ne simțim în compania lor. Uneori, o simplă privire e de ajuns.

4. Pot să-ți spun cât de specială sunt pentru tine doar după modul în care mă privești?

Citește și:

Ochii sunt oglinda sufletului. Sentimentele noastre se oglindesc în privire. Atunci când suntem deschise față de o persoană, o privim în ochi mai mult timp decât o facem de regulă. Dar dacă nu, ne ferim privirea de teama de nu arăta ceea ce simțim. Deci, dacă îți pasă de el cu adevărat, privește-l în ochi.

5. Îl iubesc cu adevărat sau doar am nevoie de el?

A iubi pe cineva înseamnă că-i dorești din inimă tot ce e mai bun, indiferent dacă obții vreun beneficiu sau nu. Pe de altă parte, a avea nevoie de cineva înseamnă că îl vrei în viața ta pentru a obțin un câștig personal, fizic sau emoțional. Când ești sigur că vrei ca el să fie fericit, indiferent de ce face și cu cine o face, este un indiciu că îl iubești cu adevărat.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.