Setari Cookie-uri

Recenzie de film: 13 Reasons Why, sezonul 2

Cu întâmplări triste, personaje foarte bine conturate, momente dramatice și scene destul de incomode, 13 Reasons Why este un serial care a atras atenția oamenilor din întreaga lume din cauza controverselor cu privire la modul în care a tratat subiecte extrem de delicate

Săptămâna trecută Netflix mă invita să văd primele 9 episoade din noul sezon 13 Reasons Why. Auzisem foarte multe despre acest serial însă, spre rușinea mea, din lipsă de timp, nu reușisem să îl văd. Așa că m-am pus pe treabă. Vineri seara mă apucăm de primul episod, iar duminica dimineața îl terminăm pe ultimul. Da, atât de mult mi-a placut.

Serialul a fost construit în jurul lui Clay, student la liceul Liberty High, care a primit șapte casete în care tânăra de care el era îndrăgostit (Hannah Baker) detalia motivele pentru care s-a sinucis. Fiecare episod vine cu câte o poveste, parte din cele șapte casete, care leagă colegii lui Clay de decizia luată de Hannah.

Cu întâmplări triste, personaje foarte bine conturate, momente dramatice și scene destul de incomode, 13 Reasons Why este un serial care a atras atenția oamenilor din întreaga lume din cauza controverselor cu privire la modul în care a tratat subiecte extrem de delicate: sinucidere, agresiune sexuală, abuz de droguri.

Citește și:

Acesta poate fi și motivul pentru care sezonul 2 începe cu un clip scurt de avertizare: "13 Reasons Why este o serie fictivă care abordează probleme dure din lumea reală, precum agresiunea sexuală, abuzul de substanțe, suicidul și multe altele. Dacă te lupți singur cu astfel de probleme, poate că această serie nu este potrivită pentru tine sau ar trebui să o urmărești cu un adult în care poți avea încredere." - spun actorii Dylan Minnette, Katherine Langford, Justin Prentice și Alisha Boe.

De asemenea, Netflix face trimitere către site-ul 13reasonswhy.info pentru a oferi o mână de ajutor și a împărtăși poveștile reale ale adolescenților care vor să împărtășească povestea lor.

La cinci luni de la moartea adolescenței Hannah Baker, sezonul 2 este concentrat pe procesul dintre Olivia Baker și liceu. Mama îndurerată este în căutarea dreptății pentru fiica ei, în timp ce încă se luptă cu regret, confuzie și vină. Aceste sentimente sunt chiar intensificate de unele mărturii emoționante, determinând-o ca într-un moment să spună "How can you fix something if you don't know it's broken?"

Citește și:

Sezonul doi al serialului 13 Reasons Why (Cele Treisprezece Motive) va răspunde câtorva întrebări care au rămas fără răspuns la finalul primului sezon: Cum se va vindeca Jessica în urma asaltului? Va fi Bryce adus în fața justiției? Va reuși Clay să treacă peste faptul că a pierdut-o pe Hannah? Ce s-a întâmplat cu Alex? Cum se va descurca Tyler în fața izolării sale sociale?

Povestea continuă să fie mult mai interesantă, cu personaje noi, mesaje anonime și avertismente menite să îi intimideze pe Clay și aliații lui. Hannah revine ca o viziunea fantomatică, ce intervine din când în când pentru a purta conversații profunde cu fostul ei prieten.

Până la urmă, Clay este ancora ce ne ține să ne îndreptăm atenția asupra povestei tinerei Hannah. Chiar dacă nu suntem de acord cu deciziile luate de tânără, suntem frustrați de comportamentul lui Bryce Walker sau ne concentrăm mai mult pe povestea complexă a Jessicăi Davis, Clay reușește să ne țină în trecut și să ne reamintească despre relația dintre el și fata pe care o iubea, însă nu a avut niciodată curajul să își dezvăluie sentimentele în fața ei. Este vorba despre călătoria pe care acesta o face pentru a se asigura că moartea ei este răzbunată.

Citește și:

Sezonul 2 din 13 Reasons Why este lansat pe Netflix pe 18 mai.

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.