Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie să știi înainte de a începe epilarea definitivă IPL

Tot mai multe persoane optează pentru epilarea definitivă cu lumina intens pulsată (IPL) atât datorită rezultatelor pe care le aduce, dar și a eficienței din punct de vedere timp și bani pe termen lung în comparație cu opțiunile clasice de epilare.

comunicat de presa:

Într-o societate în care timpul este o resursă tot mai importantă, epilarea definitivă a părului nedorit de pe corp a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri de înfrumusețare. Tot mai multe persoane optează pentru epilarea definitivă cu lumina intens pulsată (IPL) atât datorită rezultatelor pe care le aduce, dar și a eficienței din punct de vedere timp și bani pe termen lung în comparație cu opțiunile clasice de epilare. Doamna doctor Alina Suru, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a explicat cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm cu privire la acest tratament.

foto interior si prima pagina: ben bryant, Shutterstock

1. Bronzul – trebuie evitat

Primul și probabil unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie luate în calcul înainte de prima ședință de epilare IPL este protejarea de soare a zonei care urmează să fie tratată.

Citește și:

“Momentul ideal pentru pentru a începe tratamentul de epilarea definitivă este toamna și iarna, atunci când bronzul a dispărut treptat, iar pielea își recăpătă culoarea naturală. Astfel, pentru a evita pătarea pielii, expunerea la soare este interzisă cu 6 săptămâni înainte de primul tratament”, explică doamna doctor Alina Suru.

2. Evitarea substanțelor și procedurilor cosmetice care sensibilizează pielea

Exfolierea și produsele pe bază de acid glicolic și retinol trebuie evitate cu 2 zile înainte și după tratament, la fel ca și peelingul chimic pentru o perioadă de cel puțin 2 și până la 4 săptămâni înainte și după, pentru a ne asigura că pielea nu va fi prea sensibilă la procedură.

“În cazul este urmat un tratament cu medicamente prescrise de medicul specialist, este recomandată consultarea acestuia înainte de a începe epilarea cu IPL. Anumite medicamente, cum ar fi Roaccutane, pot crește sensibilitatea și ar putea provoca reacții nedorite. În unele cazuri, specialistul poate recomanda întreruperea administrării medicamentului pentru o anumită perioadă de timp înainte de procedură”, explică doamna doctor dermatolog.

Citește și:

3. Pregătirea pielii înainte de ședință IPL

Este indicat să nu fie aplicate pe piele uleiuri, creme hidratante și loțiuni în ziua în care urmează să aibă loc ședința de îndepărtare a părului cu IPL, pentru a evita orice complicații și riscul de decolorare. “În cazul în care pacientul a folosit deodorant înainte de tratament, este esențial ca orice reziduuri să fie îndepărtate. Șervetele antiseptice pot fi foarte eficiente în acest sens. După efectuarea ședinței, sunt de evitat parfumurile, deodorantele și dușurile fierbinți în primele 24 de ore după tratament, ca urmare a apariției unei sensibilități a pielii”, explică specialistul dermatolog.

4. Protecția solară

Protecția solară este recomandat să fie aplicată pe orice zonă a corpului expusă la soare în orice perioadă a anului, dar cu atât mai mult în timpul tratamentului IPL. După ședințe pielea va fi mai sensibilă și, prin urmare, vor fi necesari măsuri de precauție suplimentare.

Citește și:

5. Îngrijirea post tratament

Efectele imediate ale ședințelor IPL vor persista timp de 24 de ore, astfel încât trebuie evitate dușurile sau băile fierbinți, sesiunile de fitness și vizitele la saună. “În cazul în care această măsură de precauție nu este respectată, există riscul de a crea un mediu minunat pentru ca bacteriile să se multiplice și să apară iritații ale pielii”, atenționează doamna doctor Alina Suru.

6. Epilarea

În timpul efectuării ședințelor de epilare IPL este interzisă folosirea epilatorului clasic sau a epilării cu ceară. În schimb, este necesară folosirea lamei de râs, de preferat cât mai aproape de ziua efectuării ședinței.

7. Apariția rezultatelor

Firul de păr are mai multe etape de creștere, astfel că vor fi necesare mai multe ședințe pentru a observa rezultate vizibile.

Citește și:

“Deși îndepărtarea părului cu ajutorul luminii intens pulsate (IPL) este o soluție ideală de a scăpa de părul nedorit de pe corp, rezultate miraculoase nu vor apărea după o singură sesiune de tratament. Pentru a obține pielea fină dorită este necesară consecvență atât în ceea ce privește respectarea ședințelor regulate, dar și a regulilor de îngrijire ante și post tratament”, spune specialistul dermatolog.

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.