Setari Cookie-uri

Top 6 motive care pot cauza subțierea și căderea părului

Ai observat că părul devine din ce în ce mai subțire și se rupe mult mai ușor după ce treci de vârsta de 35 de ani? Găsesti tot mai multe fire de păr pierdute la duș sau atunci când te piepteni?

comunicat de presa:

Ai observat că părul devine din ce în ce mai subțire și se rupe mult mai ușor după ce treci de vârsta de 35 de ani? Găsesti tot mai multe fire de păr pierdute la duș sau atunci când te piepteni?

Atunci, e momentul să facem lumină. Află de la Eduard Virag, Ambasador Nioxin România, care sunt principalele cauze ale subțierii și căderii părului.

„În mod normal, pierdem în jur de 80/100 de fire zilnic, dar atunci când această cantitate crește, avem un motiv serios de îngrijorare. Este important să acorzi atenție acestei probleme pentru a lua măsuri cât mai repede posibil,” avertizează specialistul Nioxin.

1. Cauze genetice

Moștenirea genetică poate fi de vină dacă te confrunți cu subțierea și căderea părului după vârsta de 35 de ani. Dacă ai în familie membri care se confruntă cu aceste probleme, este important să folosești tratamente pentru întărirea firului și regenerarea acestuia.

Citește și:

2. Stresul

Dacă lucrezi într-un mediu stresant sau ai un stil de viață solicitant, podoaba ta capilară va avea de suferit.

3. Dieta

Persoanele care urmează o dietă cu puține calorii sau cele care nu consumă suficiente vitamine și minerale se vor confrunta cu probleme și la nivelul scalpului și a părului. Atenție, dacă nu consumi suficiente proteine, acestea sunt esențiale pentru regenerarea și creșterea fibrelor capilare.

4. Anumite probleme de sănătate

Afecțiunile tiroidei, dezechilibrele hormonale, sarcina și menopauza – sunt câteva dintre problemele de sănătate asociate cu pierderea excesivă a părului.

5. Medicamente

Medicamentele tratează diferite probleme de sănătate, însă uneori pot avea efecte secundare nedorite. Printre acestea se numără și schimbarea texturii părului sau pierderea în exces a firelor.

Citește și:

6. Mediul înconjurător

Soarele, clima și poluare pot avea o influență majoră asupra sănătății scalpului și a părului. O altă cauză la care trebuie să fii atentă? Expunerea la apă ce conține clor, minerale și metale ce afectează structura firului.

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.