Setari Cookie-uri

De ce trebuie să îți vindeci furia înainte de a vindeca lumea?

Dorința de a schimba lumea în bine este una de apreciat, însă majoritatea factorilor de decizie sunt luați din mânie și în timpul stresului.

"Cel mai bun luptător nu este niciodată furios." - Lao Tzu

Dorința de a schimba lumea în bine este una de apreciat, însă majoritatea factorilor de decizie sunt luați din mânie și în timpul stresului. Și, deși se poate argumenta că furia este un răspuns natural la condițiile dure din această lume, este important să înțelegem că acționarea în afara furiei este de cele mai multe ori extrem de contraproductivă pentru îmbunătățirea stării de bine.

foto interior si prima pagina: re_bekka Shutterstock

Marele filozof Lao Tzu a înțeles acest lucru; el spunea mai mere că acțiunile din furie duc la intensificare negativă a circumstanțelor. De asemenea, el a înțeles că un războinic cu adevărat eficient vine dintr-un loc de acceptare radicală a ceea ce este - acesta este mesajul central al taoismului.

Citește și:

"Un soldat bun nu este violent,
Un luptător bun nu este furios,
Un câștigător bun nu este răzbunător,
Un discipol bun este umil.
" - Lao Tzu

Din perspectiva taoistă, furia este văzută ca o expresie a unui conflict între percepția eului asupra felului în care sunt văzute lucrurile și realitate. Este rezistența la îmbrățișarea tuturor lucrurilor indiferent de starea în care se pare că se află (care devine o capcană a auto-absorbției). Este rezultatul unor eșecuri de a accepta ceea ce este.

"Ca să fie pace în lume, trebuie ca popoarele să trăiască în pace. Pentru ca popoarele să trăiască în pace, orașele nu trebuie să se ridice unele împotriva altora. Pentru a fi pace în orașe, vecinii trebuie să se înțeleagă. Ca să fie pace între vecini, trebuie ca armonia să domnească în familie. Ca să fie pace în casă, trebuie s-o găsești în propria inimă.” - Lao Tzu

Citește și:

Cei care doresc să trăiască fericiți trebuie să accepte întreaga lor viață, cu bune și cu rele. Să accepți întreaga ta viață înseamnă că nu există furie sau rezistență față de ceea ce trăiești. Acceptarea este însăși esența fericirii.

Lumea este un loc minunat dacă alegem să îl vedem așa. Niciunul dintre noi nu vede tot ce se întâmplă, însă toți avem capacitatea de a influența și de a modela realitatea noastră comună. Atunci când oamenii, separați prin idei și propaganda, își unesc forțele în furie și se răzvrătesc împotriva lumii, ei doar aduc haos și resentimente, împingând lucrurile în continuare în afara echilibrului.

"A te agăța de mânie este ca și cum ai înhață o bucată de cărbune fierbinte cu intenția de a-l arunca în altcineva; tu ești cel care se va arde." - Buddha

Citește și:

Prin urmare, este esențial să rezolvăm furia din interiorul nostru înainte de a încerca să rezolvăm unele probleme ce nu țin de noi care vor ajunge să scoată în evidență versiunea noastră furioasă.

Unul dintre cele mai frumoase citate spuse vreodată îi aparține lui Dălai Lama; este simplu, însă extrem de puternic, și are la bază noțiunea de a îți depăși mânia pentru a fi un adevărat creator de schimbări: "Adevăratul erou este cel care își cucerește mânia și ură."

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.