Setari Cookie-uri

Trei motive pentru care să renunți la nevoia de control

Partea bună este că nimic nu este ireversibil și în orice moment îți poți schimba atitudinea dintr-una de control freak într-una cu adevărat iubitoare. Iată motive pentru care să o faci. 

Unul dintre secretele unei relațiide cuplu armonioase este să renunți la nevoia de control. Asta înseamnă să renunți la te comporta ca un turn de control, cu radarul în permanență la pândă. Sau să încerci să planifici relația voastră de la A la Z, din momentul prezent până la adânci bătrâneți. De cele mai multe ori, nevoia de control trădează o lipsă de încredere în partener, generată de o acută lipsă de încredere în propria persoană. Dar și de o separare de curgerea firească a vieții și de armonia universală.

foto interior si prima pagina: Golubovy, Shutterstock

Partea bună este că nimic nu este ireversibil și în orice moment îți poți schimba atitudinea dintr-una de control freak într-una cu adevărat iubitoare. Iată motive pentru care să o faci.

Citește și:

1. Ii vei permite relației să respire și să crească. Totul în Univers, inlcusiv gândurile și emoțiile tale vibrează pe o anumită frecvența. Frecvența controlului și a lipsei de încredere este una de joasă vibrație care nu va face decât să sece de sevă relația. Oricât de atentă ești ca partenerul să nu detecteze manevrle tale de control, el tot le va simți la nivel subtil ca pe o presiune pe care poate nu va știi să o indentifice în mod exact dar care îl va face să se îndepărteze. Niciunei ființe vii nu îi place să fie închisă într-o cușcă.

2. Trăiești, pe bune, expresia ”de bună voie și nesilit de nimeni„. Un prieten drag avea o vorbă: ”Imi las iubita să zboare, liberă ca o pasăre. Dacă mă iubește cu adevărat, va sta lângă mine.” Lăsându-i libertatea de a acționa conforma sentimentelor sale, îi vei da ocazia să te aleagă din nou și din nou, în fiecare zi în care se trezește lângă tine. Ce poate fi mai frumos decât atât? Ce poate fi mai frumos decât să ai lângă tine un bărbat care te se află acolo pentru alege să facă lucrul ăsta fără nici o presiune, doar pentru că te iubește nespus?

Citește și:

3. Lași cale liberă surprizelor minunate. Tie nu îți plac surprizele? Eu una, le ador. Chiar și pe cele mai puțin plăcute pentru că din fiecare am de învățat câte ceva. Controlul vine la pachet și cu o doză bună de așteptări. Iar aceasta este o cale sigură către dezamăgiri. Atunci când renunți la așteptări, îți permiți să te lași surprinsă în mod plăcut din nou și din nou. Recent, mi-am sărbătorit ziua de naștere. În urmă cu niște ani de zile, mi-aș fi imaginat fiecare clipă de la momentul trezirii până seara. De data, am decis să mă bucur de timpul petrecut cu iubitul meu. Nu mi-am putut imagina un cadou mai frumos. Și poate de aceea, restul de elemente care altă dată mi s-ar fi părut extrem de importante - tortul, florile, ba chiar și un balon în formă de fluture, au venit de la sine.
Așadar, permite-ți ție și lui să vă bucurați unul de celălalt fără opreliști, așteptări și bariere.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.