Setari Cookie-uri

7 Lucruri pe care le-am învățat într-o relație toxică

Ajungi să ignori momentele dificile doar pentru că din când în când mai există și câteva momente bune. Nu ierta atât de ușor. Nu îți programa inima ca la un compliment simplu să nu își mai amintească toată suferința. 

Ține minte acest lucru: îți este mai bine singură decât într-o relație toxică. Nu lasă ca inima să îți convingă sufletul să te mulțumești cu acest tip de iubire. Nu îți compromite fericirea lângă o persoană care nu știe să iubească. Poți avea parte de ceva magic... trebuie doar să găsești puterea de a spune STOP. Iubirea adevărată chiar există.

foto interior si prima pagina: Tanya Shatseva, Shutterstock

Iată câteva lucruri pe care le-am învățat dintr-o relație toxică:

1. Nu poți convinge pe cineva să te iubească

Iubirea nu vine niciodată cu forța. Nu poți convinge o persoană să își pună inima pe tavă și să îți ofere iubire dacă ea nu simte nimic pentru tine. Și o relație în care o singură persoană iubește cu adevărat este o relație condamnată. Mai devreme sau mai târziu se va încheia. Dragostea trebuie să existe între două persoane pentru ca ea să crească și să se dezvolte.

Citește și:

2. Amintirile nu validează viitorul

Nu te ține strâns de trecut și de amintiri pentru că o iubire se trăiește în prezent. Doar pentru că sunteți împreună de mai mult timp nu înseamnă că va exista și un viitor.

3. Nu poți avea încredere într-o persoană toxică pentru că nu mai ai încredere nici în tine

Când stăpânește atât de bine arta minciunii, îi este simplu să te convingă. Însă trebuie să fii puternică și să nu mai accepți promisiuni false, să nu nu mai treci cu vederea planurile amânate în ultimul moment.

Și să îți mai spun ceva... nu lăsă ca timpul să treacă pentru că vei ajunge să nu mai ai încredere nici în tine.

4. Momentele bune nu trebuie să anuleze momentele urâte

Citește și:

Ajungi să ignori momentele dificile doar pentru că din când în când mai există și câteva momente bune. Nu ierta atât de ușor. Nu îți programa inima ca la un compliment simplu să nu își mai amintească toată suferința.

Dacă pui în balanță momentele bune și momentele urâte, iar balanța înclină către cele urâte... atunci este momentul să faci o schimbare.

5. Nu este iubire. Este manipulare

Poți fi o țintă ușoară într-o relație. Poți ajunge să accepți tot ce se întâmplă doar pentru că el îți spune că te iubește și că are nevoie de tine. Dar hai să îți spun un lucru - aceasta nu este iubire. Este manipulare. Te folosește. Și poate că nu îți dai seama acum, însă va veni un moment dat în care vei putea să înțelegi tot ce se întâmplă.

Citește și:

6. Nu poți iubi pe cineva care te face să nu mai știi de tine

Mai știi cine ești cu adevărat? Cum ai devenit această persoană? Ce s-a întâmplat cu tine? De ce alegi să porți această mască? Privește-te în oglindă și îți vei da seama că nu mai recunoști fața pe care o vezi. Ești complet schimbată.

7. Nu trebuie să iubești pe cineva care se joacă cu inima ta

Inima ta este atât de firavă. De ce permiți unei persoane să se joace cu ea? Înțelege că trebuie să fii cu un bărbat care nu dă doi bani pe jocuri, care spune cu adevărat ce se ascunde în sufletul lui, care este dispus să își pună inima pe tavă în fața ta și să îți mărturisească tot ce simte. Nu mai ai timp de jocuri.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.