Setari Cookie-uri

Alan Watts: Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi în viață

În discursurile profunde, Watts vorbea despre modul în care alegem să trăim: concentrați asupra viitorului, un moment care încă nu există, și uitam să ne bucurăm de bucuriile pe care le putem avea în prezent. 

"Scopul vieţii este doar acela de a fi în viaţă. Este atât de clar şi de evident şi de simplu. Şi totuşi, toată lumea aleargă de jur împrejur foarte panicată ca şi când ar fi necesar să realizeze ceva dincolo de ei înşişi."

foto interior si prima pagina: Dark Moon Pictures Shutterstock

Acestea sunt cuvintele lui Alan Wilson Watts, filozof, scriitor și speaker cunoscut în întreaga lume.

În discursurile profunde, Watts vorbea despre modul în care alegem să trăim: concentrați asupra viitorului, un moment care încă nu există, și uitam să ne bucurăm de bucuriile pe care le putem avea în prezent.

"Am realizat că trecutul și viitorul sunt cu adevărat iluzii, că ele există în acest prezent care este ceea ce este și tot ce poate fi. Nici un plan valid pentru viitor nu poate fi făcut de către cineva care nu are capacitatea de a trăi în prezent."

Citește și:

Ești în viață acum. Bucură-te de lucrurile mărunte. Trăiește așa cum îți dorești. Prezentul este cel care contează!

"Exceptând cazul în care o persoană este capabilă să trăiască integral în prezent, viitorul este o păcăleală. Nu are nici un rost, în a face planuri pentru un viitor de care nu vei putea să te bucuri. Când planurile tale ajung la maturitate, tu tot vei trăi pentru un alt viitor care va urma. Tu nu vei putea niciodată să stai relaxat şi cu o mulţumire deplină să spui: "Acum, am ajuns!" Întreaga ta educaţie te-a deposedat de această capacitate pentru că te pregătea pentru viitor, în loc să îţi arate cum să fii în viaţă acum."

Tu la ce aspiri în această viață? Care sunt planurile tale? Pentru ce trăiești cu adevărat? Care este visul tău? Lupți pentru a îl vedea împlinit și pentru a te bucura de pe urma lui?

Citește și:

Este timpul să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne aduc fericirea și, cel mai important, să uităm de beneficiile financiare. Dacă pleci la drum cu gândul de a face bani, acesta nu mai este un vis.

"Când în sfârşit am ajuns la ceva ce individul spunea că ar vrea să facă, eu îi spun: "Fă acel lucru şi uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îţi vei petrece viaţa irosindu-ţi complet timpul. Vei face lucruri care nu îţi plac ca să poţi să continui să trăieşti, şi asta înseamnă să continui să faci lucruri care nu îţi plac, ceea ce este o prostie. Mai bine să ai o viaţă scurtă care este plină de lucrurile pe care doreşti să le faci decât o viaţă lungă petrecută într-un mod mizerabil..."

Citește și:

A trăi în momentul prezent este adevăratul secret al vieții:

"Acesta este adevăratul secret al vieţii - să fii complet dedicat la ceea ce faci aici şi acum. Şi în loc să îi spui muncă, să realizezi că este joacă."

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.