Setari Cookie-uri

Cum să-ți creezi propria mantră pentru a obține tot ce îți dorești în viață?

Mantra se bazează pe experiența personală și deține puterea ca expresie individuală și unică a ceea ce îți dorești cel mai mult. 

Mantra este o practică antică de meditație care ajută la crearea unei experiențe frumoasă. Sakara, tradusă prin manifestarea gândurilor în lucruri, reflectă ideea că suntem cei care își pot schimba propria viață; avem capacitatea de a trăi viața pe care ne-o dorim.

foto interior si prima pagina: conrado, Shutterstock

Mantra și practica ei fac parte din vechea tradiție vedică dezvoltată inițial de cei înțelepți care au conectat sunetele lumii naturale din jurul lor la o energie universală mai mare. Ei au văzut sunetul și calitatea sa vibrațională ca o manifestare prezentă a energiei la care suntem cu toții conectați. Indiferent de numele pe care îl porți, de vârstă, sex sau religie și indiferent de locul în care te afli în această lume, dacă stai liniștit suficient de mult timp, sufletul tău se poate conecta la aceste sunete, obținând astfel pacea interioară.

Citește și:

Iată trei exemple de mantre tradiționale:

Om (ohm) - este simplu de repetat și determină o recunoaștere puternică a legăturii între toate ființele;

Lokah samastah sukhino bhavantu (lo-kah sah-mah-stah sue-kee-no bah-vain-to) - poate fi folosită pentru a cere pace și a mulțumi pentru tot ce ai în viață;

Om namah shivaya (Ohm nah-mah she-vah-yah) - este o recunoaștere a puterii, a frumuseții și a perfecțiunii unice ale unei alte ființe.

Mantra personală

Mantra personală este un alt mod de abordare a meditației. Este important de reținut că nu există mantre potrivite și mantre greșite. Mai degrabă, mantra se bazează pe experiența personală și deține puterea ca expresie individuală și unică a ceea ce îți dorești cel mai mult.

Indiferent că este vorba despre manifestarea liniștii, conexiunea între suflete, încrederea în sine sau eliberarea de suferință, singura cerință a unei mantre este de a fi autentică.

Citește și:

Ce trebuie să faci:

- petrece jumătate de oră cu jurnalul, de preferință dimineață, când mintea ta este limpede, și scrie despre ce îți dorești în această viață, în acest moment. Fără a analiza prea mult sau fără a judeca prea intens, permite-le gândurilor tale să curgă liber. Notarea acestor gânduri te va ajuta să înțelegi mai clar care este scopul tău în viață.

Decide pe ce idee, obiectiv, concept, emoție vrei să te concentrezi mai întâi. Odată ce ai simțit acest lucru în mintea ta, transformă aceste gânduri într-o declarație pentru tine. Ca exemplu, dacă ești fericită pentru pacea sufletului tău, scrie "Sunt fericită pentru pacea sufletului meu." Dacă este vorba despre securitatea financiară la care visezi, spune "Am tot ce îmi trebuie pentru a trăi fericită." Dacă îți dorești să îți găsești un partener de cuplu, spune "Sufletul meu este pregătit și deschis să primească o dragoste minunată."

Citește și:

Ce trebuie să reții: mantra personală este o expresie autentică. Poți avea mai multe mantre, însă când meditezi folosind mantra, este importnat să repeți câte o mantră la o meditație pentru a îți concentra energia spre un singur loc.

Care este rețeta mantrei perfecte:

- o jumătate de oră pentru a scrie în jurnal de ce ai nevoie;
- găsirea unei fraze potrivite pentru a evidenția mantra pe care vrei să te concentrezi;
- sesiune de meditație de 10 minute în fiecare zi (meditația poate fi făcută și în timpul unei plimbări în parc) în care să repeți această mantră.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.