Zmeura de pădure conţine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar şi vitaminele A, B1, B2, D şi P, plus vitamina C, care este prezentă în cantităţi impresionante.

foto interior si prima pagina: Tim UR Shutterstock

Pentru a vă bucura de toate beneficiile fructelor trebuie să le consumaţi spălate bine, în stare naturală, nu preparate termic sau congelate. De aceea e indicat să profitaţi din plin de ele în sezonul în care acestea se coc.

Porţia zilnică minimă recomandată de nutriţionişti este de 150 de grame pe zi. Cine consumă zilnic această cantitate are mai multe şanse să ţină la distanţă anumite afecţiuni, precum cele pulmonare, cancerul de prostată, cel de colon, răceala, răguşeala, dar şi degenerescenţa maculară sau îmbătrânirea prematură.

Pentru tratarea diverselor afecţiuni e necesar să se mărească doza şi să se stabilească un anumit interval de timp de administrare. În cazul unei cure cu zmeură, care se ţine de obicei 12-14 zile, e bine să se ia 150-300 de grame de fructe dimineaţa, pe stomacul gol, fără zahăr.

Continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: