Zmeura de padure: Beneficii pentru sanatate

Zmeura de padure: Beneficii pentru sanatate

Zmeura de padure contine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar si vitaminele A, B1, B2, D si P, plus vitamina C, care este prezenta in cantitati impresionante.

Pentru a va bucura de toate beneficiile fructelor trebuie sa le consumati spalate bine, in stare naturala, nu preparate termic sau congelate. De aceea e indicat sa profitati din plin de ele in sezonul in care acestea se coc.

Portia zilnica minima recomandata de nutritionisti este de 150 de grame pe zi. Cine consuma zilnic aceasta cantitate are mai multe sanse sa tina la distanta anumite afectiuni, precum cele pulmonare, cancerul de prostata, cel de colon, raceala, raguseala, dar si degenerescenta maculara sau imbatrânirea prematura.

Pentru tratarea diverselor afectiuni e necesar sa se mareasca doza si sa se stabileasca un anumit interval de timp de administrare.

Zmeura contine un antioxidant numit acid elagic, care are un rol foarte important in prevenirea distrugerii membranei celulare si prin neutralizarea radicalilor liberi.

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: RomarioIen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri