Setari Cookie-uri

3 Întrebări care îți vor schimba viața într-o secundă!

Întrebarea corectă la momentul potrivit poate schimba cursul unei vieți, poate liniști o minte turbulentă sau poate vindeca o inimă furioasă.

Instinctul este să căutăm răspunsuri, însă adevărul este că întrebările sunt cele care ne învață cel mai mult. De asemenea, întrebările retorice - cele care nici măcar nu par să aibă răspunsuri - sunt cele mai potrivite pentru a înțelege ce se întâmplă în viața noastră.

Întrebarea corectă la momentul potrivit poate schimba cursul unei vieți, poate liniști o minte turbulentă sau poate vindeca o inimă furioasă. Noi am strâns 3 dintre cele mai importante întrebări. Nu trebuie să știi răspunsul la ele, însă le poți permite să te provoace și să îți schimbe viața.

foto interior si prima pagina: Wonderful Future World Shutterstock

1. Ce pierd dacă aleg să mă îngrijorez sau să mă tem?

Ce alegi să nu vezi acum? Ce lucruri importante pierzi pentru că alegi îngrijorarea în schimbul înțelepciunii, a introspecției și a vigilenței? Îngrijorarea îți oferă, oare, mai multe opțiuni?

Citește și:

Obstacolele din viață scot la iveală partea ta sensibilă, însă singura modalitate de a supraviețui acestora sau chiar de a trece peste ele este păstrarea sub control a acelor emoții care îți distrag atenția. În momentul care simți că te pierzi în aceste griji, fă un pas în spate și reamintește-ți cât de puternică ești. În plus, întreabă-te: care sunt lucrurile pe care le pierd dacă aleg să mă pierd în griji și temeri? Și îți vei da seama singură de ce trebuie să faci pe mai departe.

2. Care este cel mai important lucru în viață?

Dacă nu știi care este cel mai important lucru pentru tine, atunci cum știi ce să pui pe primul lor? De unde știi dacă mergi în direcția potrivită? De unde știi dacă faci pașii pentru a ajunge acolo unde trebuie să ajungi? Poate că cel mai important lucru pentru tine este familia - în acest caz, trebuie să începi să petreci mai mult timp cu membrii familiei, să te dedici mai mult lor, să fii prezentă în momentele pe care le aveți împreună. Poate că pentru tine cel mai important lucru în acest moment este viața profesională - atunci trebuie să faci tot posibilul pentru a te concentra asupra acesteia, să lupți pentru a îți împlini visurile.

Citește și:

Fii atentă la care este cel mai important lucru din viața ta și oferă-i atenția de care are nevoie.

3. Care este sensul vieții?

Ultima întrebare îi aparține lui Viktor Frankl, psihoterapeutul care a supraviețuit terorii Auschwitz. El a încercat pe cât de mult a putut să încerce să abordeze această întrebare: Care este sensul vieții.

S-a luptat mult timp să înțeleagă și, în cele din urmă, a descoperit că răspunsul era foarte simplu; există, însă, o problemă cu modul în care era pusă întrebarea. Nu noi trebuie să întrebăm lumea "Care este sensul vieții?". Mai degrabă, viața ne cere să răspundem la întrebare cu acțiunile pe care le facem și deciziile pe care le luăm. Trebuie să creăm sens în alegerile și credințele noastre. Cum putem face asta? Cu o serie de întrebări:

Citește și:

- Pentru ce sunt pe acest pământ?

- Care este slujba mea?

- Cine vreau să devin?

- Ce se întâmplă cu mine?

- Cum arată o zi minunată?

Unele dintre aceste întrebări sunt destul de simple, altele sunt foarte serioase.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.