Setari Cookie-uri

5 Strategii de a folosi eșecul în favoarea ta și de a deveni cea mai bună versiune a ta

Eșecurile apar când nu avem control asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă în viața noastră. Indiferent de cât de încrezători suntem, este posibil ca respingerea să ne dea toate planurile peste cap și să ne facă să ne simțim mici și nesemnificativi. 

Respingerea are tendința de a ne strica speranțele și chiar ne paralizează visurile. Respingerea nu este ușoară, mai ales atunci când ai investit toate eforturile și timpul pe ceva care nu funcționează în favoarea ta.

foto interior si prima pagina: CooiCo Shutterstock

Eșecurile apar când nu avem control asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă în viața noastră. Indiferent de cât de încrezători suntem, este posibil ca respingerea să ne dea toate planurile peste cap și să ne facă să ne simțim mici și nesemnificativi.

Pe de altă parte, dacă avem probleme de nesiguranță, vom simți impactul de două sau de trei ori mai mult.

Ce trebuie să știi cu privire la eșecuri

Este în regulă să ai parte de eșecuri. Este chiar sănătos să recunoști sentimentul și să trăiești cu el pentru ceva timp. Dar nu îl acceptă în viața ta pentru totdeauna. În timp ce îți procesezi emoțiile, trebuie să îți dai seama ce a mers prost și ce este de făcut pe mai departe.

Citește și:

Poți dobândi putere din această experiență, învățând toate lecțiile pe care ți le aduce. Iată câteva modalități de a începe:

1. Fii atentă la ego-ul tău

Când te simți respinsă, ego-ul este cel mai rănit pentru că acea voce mică din interiorul tău își dorește să fie în centrul atenției. Și, uneori, când nu ești, tinde să te facă să simți că nu ești suficient de bună.

Eul tău te va convinge că ești victimă în această situație. Adevărul este că lucrurile nu funcționează în favoarea ta din mai multe motive. Cel mai important dintre motive este faptul că ceva mult mai important și mai frumos tea așteaptă.

În loc să te concentrezi pe cât de răniță ești, caută partea frumoasă a lucrurilor. Căută partea cealaltă a drumului și lucrează mai mult asupra propriei persoane. Este important să rămâi optimistă deoarece doar așa vei atrage lucrurile bune în viața ta.

Citește și:

2. Acceptă situația

Cel mai rapid mod de a trece peste această situație este să accepți ce se întâmplă. Lumea nu se oprește aici. Nimic nu se oprește.

Înțelege că acum ai posibilitatea de a o lua de la capăt, de a învăța din aceste greșeli și de a încerca din nou. Găsește modalități de îmbunătățire a situației, concentrează-te mai mult, gândește mai bine planurile pe care le ai. Nimeni nu este la fel de curajos precum un soldat rănit.

3. Caută alte opțiuni

Renunță la a te mai gândi la "Ce ar fi fost dacă..." pentru că nu mai poți întoarce timpul.

Nu te epuiza pe lucruri care nu îți servesc. În schimb, concentrează-ți energia pe oportunități frumoase și pe posibilități nelimitate.

4. Vezi cum funcționează această situație în favoarea ta

Citește și:

Ce mai adesea, eșecurile sunt doar calea Universului de a îți spune că ceea ce tu îți dorești nu este destinat pentru tine. Și dacă insiști pe acest drum te vei răni și mai mult (sau vei ajunge să îi rănești pe cei dragi în acest proces).

5. Ai încredere în Univers

Totul se întâmplă așa cum ar trebui să se întâmple. Totul se întâmplă cu un motiv. Acceptă această situație și înțelege că este timpul să îți pui destinul în mâinile Universului pentru că este mai ușor să depășești eșecurile și să cauți o altă oportunitate.

Mulțumește Universului pentru lecțiile învățate și cere ajutor pentru a te îndruma către drumul potrivit pentru tine.

Și mereu amintește-ți că viața nu este ușoară. Eșecurile sunt esențiale pentru a te transforma în persoana potrivită pentru scopurile și visurile pe care îți dorești să le atingi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.