Setari Cookie-uri

10 Cele mai importante lecții de la Alan Watts pentru o viață așa cum îți dorești

Am adunat cele mai importante lecții oferite de Alan Watts care te pot ajuta să înțelegi mai bine viața pe care o ai și să iei deciziile potrivite pentru un viitor așa cum îți dorești. 

Am adunat cele mai importante lecții oferite de Alan Watts care te pot ajuta să înțelegi mai bine viața pe care o ai și să iei deciziile potrivite pentru un viitor așa cum îți dorești.

Acestea sunt probabil cele mai bune lecții de viață pe care le veți primi astăzi.

foto interior si prima pagina: Anna Ismagilova SHutterstock

1. Momentul infinit

"Viața există doar în acest moment, iar acest moment este infinit și etern, iar momentul prezent este infinit de mic; înainte de a putea să îl masurăm, el a dispărut și cu toate acestea, există pentru totdeauna..."

2. Lucrurile sunt așa cum sunt

"Lucrurile sunt exact așa cum sunt. Atunci când privim Universul în timpul nopții, nu facem nicio comparație între cât de potrivite sau nepotrivite sunt stelele și nici între constelații aranjate bine sau mai puțin bine."

Citește și:

3. Realitatea este mai ciudată decât imaginația

"În momentul în care te eliberezi de anumite concepte fixe ale modului în care este lumea, găsești că totul este mult mai subtil și mai miraculos decât credeai tu."

4. Ești minunată așa cum ești

"Ceea ce spun este că nu ai nevoie să faci nimic, fiindcă dacă te vezi pe tine însuți într-un mod corect, vei vedea că ești un fenomen la fel de extraordinar al naturii precum copacii, norii și jocul apei curgătoare sau sclipirile focului arzând, aranjamentul stelelor și formele galaxiilor. Voi toți sunteți asemnea acestor minunății și nu este absolut nimic în neregulă cu voi."

5. Siguranța și nesiguranța sunt asemănătoare

"Dorința de siguranță și sentimentul de nesiguranță sunt unul și același lucru. Când îți ții răsuflarea îți pierzi suflul. O societate aflată în căutarea siguranței nu este nimic altceva decât un concurs de tinere a respirației în care fiecare este întins ca o coardă și roșu ca o sfeclă."

Citește și:

6. Transformarea perpetuă este necesară

"Fără naștere și moarte și fără o perpetuă transformare a tuturor formelor de viață, lumea ar fi statică, fără de ritm, dans și mumificată."

7. Adevărata religie este transformarea anxietății în amuzament

"Un preot mi-a spus cândva o zicală care spunea că o religie este moartă atunci când toți preoții râd unii la alții din spatele altarelor. Eu rad mereu în fața altarelor fie că sunt creștine, hinduse, budiste fiindcă adevărata religie este transformarea anxietății în râs."

8. Credința înseamnă să nu te agăți de ceva anume

"Să ai credință înseamnă să te încrezi în apă. Când înoți nu te agăți de apă, fiindcă altfel te-ai duce la fund și te-ai îneca. În schimb te relaxezi și plutești."

Citește și:

9. Trăiește în prezent

"Dar viitorul încă nu este aici și nu poate face parte din experiență trăită până nu devine prezent. Având în vedere că viitorul este alcătuit din elemente abstracte și logice – păreri, presupuneri, deduceri – nu poate fi mâncat, simțit, mirosit, văzut, auzit sau gustat în vreun fel. Fuga după acest viitor este că fuga după o fantomă, cu cât te apropii mai mult de ea, cu atât se îndepărtează mai tare. De aceea toate întreprinderile civilizației sunt grăbite, nimeni nu se mai bucura de ce are și își dorește tot mai mult și mai mult. Fericirea va fi, în acest caz, nu bazată pe o realitate solidă și substanțială, ci pe lucruri abstracte și superficiale, precum promisiuni, speranțe și asigurări de viitor."

Citește și:

10. Nu crede ce îți spun alții

"Rareori realizam că cele mai intime gânduri și emoții pe care le avem nu sunt de fapt ale noastre. Pentru că gândim în termeni de limbaj și imagini pe care nu noi le-am inventat, ci care ne-au fost date de către societate."

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.