Setari Cookie-uri

13 lucruri foarte interesante pe care nu le vei mai putea uita niciodată

Concentrează-te asupra gândurilor pe care le ai înainte de a adormi. În astfel de momente, creierul începe să se întrebe despre lucruri diferite la care nu te gândești niciodată într-o zi obișnuită. 

Concentrează-te asupra gândurilor pe care le ai înainte de a adormi. În astfel de momente, creierul începe să se întrebe despre lucruri diferite la care nu te gândești niciodată într-o zi obișnuită.

Am găsit pe BrightSide câteva fapte foarte interesante pe care nu le vei mai putea uita niciodată:

foto interior si prima pagina: pixabay

1. De fiecare dată când amesteci un pachet de cărți de joc, tu ești prima persoană din istorie care are cărțile în acea ordine specifică.

2. Saliva umană conține un analgezic natural numit opiorfină care este de 6 ori mai eficace decât morfina. În plus, opiorfină poate avea atât un efect anti-panică, cât și un efect anti-depresiv.

3. Există culori "interzise" pe care creierul nostru nu le și le poate imagina. Acestea constau în nuanțe care se compensează reciproc. Ca exemplu roșu-verde sau galben-albastru. Dacă cineva îți spune să îți imaginezi culoarea galben-albastră, te vei gândi la verde în timp ce, de fapt, există o culoare care este atât galben, cât și albastru în același timp... însă noi nu ne-o putem imagina.

Citește și:

4. De-a lungul vieții tale, întâlnești în jur de 16 ucigași și nici măcar nu îți dai seama.

5. O pizza de 43 de cm este mai mare decât două pizza de 30 de cm.

6. Atomii de oxigen care sunt acum în plămânii noștri, carbonul din mușchii noștri, calciul din oasele noastre și fierul din sângele nostru s-au "născut" în interiorul stelelor și s-au risipit în jurul Universului când acestea au explodat. Asta înseamnă că noi toți suntem parte din acest Univers și suntem făcuți din praf de stele.

7. Până la vârsta de 60 de ani vei pierde jumătate din gusturile tale și capacitatea de a face diferența dintre produsele dulci, sărate, acre și amare.

8. Când dormi nu poți mirosi.

9. În timpul sarcinii, dacă o femeie are probleme cu organele interne, fătul își trimite celulele stem în locul problematic pentru a accelera procesul de vindecare.

Citește și:

10. Oxigenul este necesar pentru ca oamenii să trăiasă dar, de asemenea, oxidează celulele, proces ce duce la îmbătrânire.

11. Persoana care stă cel mai aproape de tine în stânga este cea care stă în cel mai îndepărtat punct de tine în partea dreaptă.

12. Vârsta ta este numărul de cercuri pe care le-ai făcut în jurul soarelui.

13. Un nor mediu cântărește aproximativ 500 de tone (100 de elefanți), iar un nor de furtună ajunge să cântărească la fel de mult ca 200.000 de elefanți.

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.