Setari Cookie-uri

Contouring pas cu pas: Cum obtii un machiaj perfect al fetei?

Există câteva trucuri și reguli ce trebuie respectate atunci când alegem să facem contouring, o tehnică de machiaj care a devenit extrem de populară în ultimii ani. 

Indiferent că ne dorim să ascundem anumite imperfecțiuni sau să scoatem în evidență trăsăturile feței, există câteva trucuri și reguli ce trebuie respectate atunci când alegem să facem contouring, o tehnică de machiaj care a devenit extrem de populară în ultimii ani.

Cu peste 300.000 de tutoriale video pe Youtube și 1,5 milioane de rezultate pentru hashtag-ul "contour" pe Instagram, este destul de dificil să ne dăm seama de unde să începem și ce avem de făcut pentru un machiaj perfect și, în același timp cât mai lejer.

Contouring pas cu pas: Cum obții un machiaj perfect al fetei?

1. Începe cu aplicarea fondului de ten

Alege un fond de ten într-o nuanță foarte apropiată de culoarea tenului tău astfel încât să ai o bază pe care poți lucra fără probleme atunci când conturezi.

Citește și:

Conturarea feței fără aplicarea inițială a fondului de ten este mult mai dificilă deoarece, de cele mai multe ori, pielea are o culoare neuniformă.

Facefinity de la Max Factor este un produs 3 în 1 care, pe lângă fondul de ten lichid, conține primer și concealer pentru un aspect perfect pentru întreaga zi. Fondul de ten conferă un aspect mat, uniform și retușează imperfecțiunile. Baza de machiaj netezește pielea, în timp ce corectorul retușează imperfecțiunile.

2. Alege o paletă de conturare care conține nuanțele de care ai nevoie

Miracle Contouring Pallete este o paletă cu 8 nuanțe creată de makeup artiștii Max Factor pentru a se potrivi cu orice nuanță a tenului. Cu o textură cremoasă, acest produs permite o aplicare rapidă; cu pensula potrivită, nuanțele sunt mixate foarte ușor între ele pentru un look perfect.

Citește și:

    2.1. Aplică nuanțele închise

    Nuanțele închise trebuie folosite în locurile care, în mod natural, ar fi umbrite de soare. Iată care sunt acestea:

    - deasupra tâmplelor, cât mai aproape de linia firelor de păr;

    - deasupra pleoapelor superioare mobile;

    - în zona pomeților pentru a crea un efect de adâncire a acestei zone;

    - în colțurile exterioare ale bărbiei;

    - în colțurile exterioare ale nasului.

    2.2. Aplică nuanțele luminoase

    Folosește nuanțele mai deschise în locurile în care razele soarelui ar atinge pielea. Pentru a te ajuta să îți dai seama care sunt aceste zone, stai aproape de o fereastră și privește-ți fața în oglindă.

    Iată unde trebuie să aplici nuanțele deschise:

    - în centrul frunții;

    - sub sprâncene (zona arcadei);

    - în colțul interior al ochiului;

    - deasupra pomeților;

    - pe linia nasului;

    - deasupra buzei superioare;

    - pe bărbie;

    - sub ochi (zona cearcănelor).

    3. Folosește o pudră mată

    Pudra Creme Puff este esențială în momentul în care produsele folosite sunt pe bază de cremă deoarece nu doar că oferă o finisare netedă, ci fixează produsele folosite și face ca machiajul să dureze mai mult.

    Vizionare placuta


    Kudika
    26 August 2018
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.