Setari Cookie-uri

Cele 4 etape ale vieții potrivit lui Carl Jung

Pe măsură ce călătorim pe acest drum numit viața trecem prin schimbări fundalmentale. Ce mulți nu știm este că nu există destinații în viață. Există destule repere, însă putem reveni adesea în aceleași locuri în care eram înainte. 

Tu în ce etapă te afli acum?

Pe măsură ce călătorim pe acest drum numit viața trecem prin schimbări fundalmentale. Ce mulți nu știm este că nu există destinații în viață. Există destule repere, însă putem reveni adesea în aceleași locuri în care eram înainte.

foto interior si prima pagina: Victor Tondee Shutterstock

Potrivit lui Carl Jung, există 4 etape ale vieții. Acestea au legătură cu cine suntem ca oameni și cu motivațiile noastre. Ele nu au deloc de-a face cu vârsta sau realizarea și, de-a lungul vieții noastre, adesea mergem înainte și înapoi prin aceste etape.

"Întru totul nepregătiți, pășim înspre după-amiaza vieții. Încă și mai rău, facem acest pas cu falsa presupoziție că adevărurile și idealurile noastre ne vor servi ca până acum. Dar nu putem trăi dup-amiaza vieții în acord cu programul dimineții vieții, căci ceea ce a fost măreț dimineața va fi mititel seara, iar ceea ce dimineață a fost adevărat, deseară va deveni o minciună." - spunea Carl Jung.

Citește și:

Iată care sunt cele 4 etape ale vieții:

1. Etapa atletului

În această etapă a vieții noastre suntem în mare parte preocupați doar de noi. Din păcate, există oameni care nu reușesc niciodată să iasă din această fază sau se întorc mult prea des la ea. Dintre cele patru etape, etapa atletului tinde să fie cea mai puțin mătură.

Se caracterizează prin faptul că suntem obsedați de corpurile fizice și de aspectul nostru.

2. Etapa războinicului

Mergând înainte cu viețile noastre, ajungem la faza de război. Aici începem să ne asumăm responsabilități și să ne dezvoltăm dorința de a cuceri lumea. Ei bine, poate nu lumea pentru unii dintre noi, dar devenim mai orientați spre ceea ce ne dorim de la viață. Deodată putem vedea obiective pe care trebuie să le realizăm, în timp ce vanitatea etapei atletului începe să se estompeze.

Citește și:

Etapa războinicului este, într-adevăr, caracterizată de luptele din viața noastră. Aceasta este una dintre cele mai importante etape, iar oamenii revin la ea de fiecare dată când încearcă să se reinventeze.

3. Etapa afirmației

În momentul în care etapa războinicului se apropie de sfârșit, ajungem să ne întrebăm: "Ce am făcut pentru ceilalți?". Începem să ne concentrăm pe trecerea de la realizările personale la concentrarea asupra obiectivelor altor persoane.

Această etapă este adesea corelată cu părinții deoarece ei sunt cei care își doresc o viață mai bună pentru copiii lor și fac tot posibilul pentru a le-o oferi.

Etapa afirmației este un moment pentru a reflecta asupra lucrurilor pe care le-am realizat și cum putem continua să progresăm - nu doar pentru noi, ci și pentru ceilalți oameni din viața noastră.

Citește și:

4. Etapa spiritului

Etapa finală a vieții este etapa spiritului. În această etapă ne dăm seama că suntem mai mult decât ceea ce am acumulat - fie bani, prieteni, posesiuni, fapte bune sau repere în viață. Suntem ființe spirituale. Ne dăm seama că suntem ființe divine într-o călătorie de viață care nu are un început real.

Etapa spirituală se caracterizează pe concentrarea asupra a ce ne așteaptă dincolo de ființa noastră fizică. Întrebarea de mai bine de 2500 de ani a lui Lao Tzu descrie perfect etapa spiritului: "Poți să faci un pas în spate și să înțelegi toate lucrurile? Să dai naștere și să hrănești, să ai fără să posezi, să acționezi fără să ai așteptări, să conduci fără să încerci să deții controlul: aceasta este virtutea supremă."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.