Setari Cookie-uri

4 Momente care influențează milioane de oameni în fiecare zi și ce putem face pentru a trăi viața pe care ne-o dorim

Iată ce te influențează în a face alegerile pe care le faci și care sunt sfaturile pe care ar trebui să le știi pentru a te asigura că nu te lași influențată de oameni/situații: 

Și, totuși, suntem legați la ochi și nu reușim să le vedem.

Oamenii își pierd simțul raționalității în anumite situații. Mulți avem tendința de a ne lăsa păcăliți chiar de cele mai amuzante minciuni; uneori, mințile noastre ne împiedică să ne dăm seama de ce se întâmplă cu adevărat.

foto interior si prima pagina: Lightspring, Shutterstock

Iată ce te influențează în a face alegerile pe care le faci și care sunt sfaturile pe care ar trebui să le știi pentru a te asigura că nu te lași influențată de oameni/situații:

1. Prezența unor persoane pe care nu le cunoșți

Niciunul dintre noi nu se comportă în public ca în particular. Poate că acasă stai de dimineața până seara doar în pijamale largi, iar când ieși din casă porți doar rochițe. Comportamentul este influențat în continuare de oamenii pe care urmează să îi întâlneșți. Spre exemplu, un bărbat poate fi mai dornic să ajute o bătrânică să traverseze strada dacă în preajma lui este o femeie frumoasă.

Citește și:

De ținut minte: întotdeauna cercetează dacă faci ceva doar pentru a îi face pe alții să aibă o părere bună despre tine sau pentru că îți doreșți cu adevărat.

2. Oamenii sunt mult mai probabil să țină cont de muncă pe care nu au terminat-o

Tindem să nu uităm lucruri pe care încă nu le-am făcut. Dacă nu ai reușit să îți rezolvi taskurile pe care le-ai ignorat pentru o vreme, vei avea aceste lucruri în gând o perioadă lungă de timp (sau până când reușeșți să te ocupi de ele).

De ținut minte: fă-ți un plan cu toate lucrurile pe care le ai de rezolvat astfel încât să scapi de griji.

3. Cumpărăm obiecte costisitoare pentru un motiv anume

Oamenii au nevoie în mod constant de obiecte costisitoare în viața lor; acest efect este cel mai des întâlnit la generația tânără care se concentrează mai mult pe poziția sa în societate. Produsele mai ieftine sunt depreciate într-un timp destul de scurt.

Citește și:

De ținut minte: când îți achiziționezi ceva scump, întreabă-te dacă faci acest lucru pentru că doreșți sau pentru că vrei să îți creezi o imagine mai bună în social media.

4. Nu primim atâta atenție cât credem noi că primim

Cunoscut și sub numele de efectul reflectoarelor, acesta are la bază atenția pe care o acordăm noi modului în care oamenii ne privesc și se concentrează doar asupra lucrurilor greșite.

De ținut minte: fiecare persoană are propria viață pentru care își face griji, așa că nu trebuie să ne îngrijorăm prea mult cu privire la ce ar putea să creadă alții despre noi. Probabil că mulți nici măcar nu ne observă.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.