Setari Cookie-uri

8 Lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le mai creadă potrivit lui Buddha

Deși nu este nevoie să credem în învățăturile lui Buddha, găsirea adevărului din lecțiile oferite de el ne poate ajuta în momentele dificile și ne poate ușura viața. 

Din cauza multor înțelepți și oameni care deveneau peste noapte sfătuitori, poporul din Kalama se afla într-o stare de confuzie. Oamenii nu știau ce să mai creadă și ce să mai facă cu viețile lor pentru că toate învățăturile pe care acești învățători înțelepți le împărtășeau cu ei erau contradictorii.

Este posibil ca la un moment dat în viața noastră să intrăm într-o stare de confuzie precum oamenii din Kalama.

Pentru a cunoaște adevărul și a înțelege mai bine viața, locuitorii din Kalama au decis să îi ceară lui Buddha ajutorul, așa că l-au întrebat în ce ar trebui să creadă. Buddha nu le-a dat răspunsul pe care îl așteptau. În schimb, le-a spus în ce nu ar trebui să mai creadă.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Montest'studio, Shutterstock

Deși nu este nevoie să credem în învățăturile lui Buddha, găsirea adevărului din lecțiile oferite de el ne poate ajuta în momentele dificile și ne poate ușura viața.

Iată care sunt cele 8 lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le mai creadă potrivit lui Buddha:

1. Nu crede tot ce auzi. Ai capacitatea de a pune întrebări și de a testa convingerile. De asemenea, ai abilitatea de a alege oamenii pe care să îi ții în preajma ta - asigură-te că te înconjori de persoane înțelepte, care îți pot deveni mentori.

2. Nu crede în tradiții doar pentru că sunt vechi de sute de ani și au fost transmise din generație în generație.

3. Nu crede zvonurile pe care le auzi doar pentru că oamenii vorbesc foarte mult despre un anumit subiect.

Citește și:

4. Nu crede că nu poți. Nu te poți aștepta să reușești cu adevărat în viață dacă în secret, în adâncul sufletului tău, tu încă ești de părere că nu poți. În momentul în care vei avea încredere în tine și vei merge cu zâmbetul pe buze pe drumul pe care vrei să mergi, vor apărea și primele rezultate.

5. Nu crede în oamenii din jurul tău înainte de a crede în tine. Cel mai dificil drum pe care îl vei parcurge în această viață va fi calea de a te descoperi pe tine însăți. Află cine ești cu adevărat și astfel vei putea deveni cea mai bună variantă a ta.

6. Nu crede nimic doar pentru că prezumția este în favoarea sa sau pentru că obiceiul celor mulți ani care au trecut te determină să îl consideri ca adevăr.

Citește și:

7. Nu crede când cineva îți spune cât ești de mic. Dacă visezi cât mai sus, lucruri mari ți se vor întâmpla, chiar dacă mulți nu vor avea încredere în tine și vor încerca să te pună la pământ. Devii ceea ce gândești; poți deveni orice, trebuie doar să crezi în tine și în visul tău.

8. 8. Nu crede în fantasmele trecutului. Nu te păcăli cu aceste amintiri. Nu rămâne în trecut, ci concentrează-ți mintea asupra momentului prezent. Tu ești acum și aici, nu îți pierde timp prețios pentru ceva ce s-a întâmplat sau, de ce nu, urmează să se întâmple. Această clipă este cea care contează cu adevărat.

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.