Setari Cookie-uri

Sase mituri despre persoanele puternice mental

Să fii puternică mental este una dintre calitățile promovate în societate. Iată cele mai des întâlnite mituri pe această temă.

Mass-media, anturajul, profesorii ne arată modele de comportament și de gândire. Ne șlefuiesc viziunea asupra noastră și asupra lumii, făcându-ne să ne dorim să ne încadrăm în niște șabloane. Asta până în momentul în care te trezești și începi să pui sub semnul întrebării ceva ce ai luat de bun multă vreme.

foto interior si prima pagina: Nina Buday Shutterstock

Să fii puternică mental este una dintre calitățile promovate în societate. Iată cele mai des întâlnite mituri pe această temă.

1. Ești întotdeauna pozitivă

Doar pentru că ești puternică din punct de vedere mental nu înseamnă că vei fi pozitivă tot timpul. Din punct de vedere biologic, nu este posibil ca o persoană să rămână pozitivă tot timpul. Nu este natural. Persoanele cu o mentalitate puternică pot avea o perspectivă mai optimistă asupra vieții însă au și ele momentele lor de îndoială.

Citește și:

2. Nu renunți orice ar fi

Faptul că ești puternică din punct de vedere mental nu înseamnă că nu ți se permite să renunți. Nu are rost să continui lupta atunci când bătălia este pierdută. Din contră, știi când să te retragi.

3. Nu ai nicio limită

O persoană putrnică din punct de vedere mental își cunoaște și acceptă limitele. Unele te mențin sănătoasă și în siguranță. Pe altele nu le poți depăși pur și simplu. Până la urma, provocarea nu constă în a nu avea limite ci în a știi să creezi limitele potrivite pentru tine care te ajută să fii cea mai bună versiune a ta.

4. Reușești întotdeauna

Nu trebuie să reușești tot timpul. Uneori viata te trage in jos si asta e bine, atâta timp cât știi că ai făcut ce trebuie. Este normal să daii greș uneori pentru că așa înveți. Important este că știi cum să înveți din eșecuri pentru a reuși în celalte momente.

Citește și:

5. Accepți orice provocare

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se tem să spună nu. Ei sunt încrezători în opiniile lor și știu că nu trebuie întotdeauna să se lase pe mâna altora. Nu se schimbă doar de gura lumii sau pentru a le face pe plac altora. Își respectă timpul și propria persoană și creează granițe ferme. Nu se sfiesc să spună nu la ceea ce nu îi interesează, nu le este de folos, sau nu rezonează cu valorile lor.

6. Accepți schimbarea cu ușurință

Faptul că cineva îmbrățișează schimbarea nu înseamnă că este întotdeauna un proces ușor sau plăcut sau că nu simte emoții. Chiar și cei mai puternici oameni o fac. De fapt, puterea reală se găsește în mijlocul vulnerabilității emoționale. Persoanele puternice din punct de vedere mental simt intens, poate chiar mai intens decât o persoană obișnuită, dar forța lor constă în faptul că își înfruntă emoțiile în loc să le permită să le controleze.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.