Setari Cookie-uri

Cum acțiunile lente și constante te vor ajuta să ajungi acolo unde îți dorești în viață?

Nu suntem gata să așteptăm și să muncim pentru ceea ce ne dorim. Viața este rapidă, timpul trece repede, iar informația este livrată pe tot globul la apăsarea unui singur buton. 

Toți am crescut cu numeroase fabule. Una dintre cele mai populare este cea în care este prezentată cursă dintre broasca țestoasă și iepure. Obosită să îl audă cât de repede aleargă el, broasca țestoasă a provocat iepurele la o cursă. În acea zi toate animalele din pădure s-au adunat să privească.

foto interior si prima pagina: GraphicsRF Shutterstock

Iepurele a alergat pentru câteva clipe, apoi a decis să se oprească și să se odihnească. El a privit broasca țestoasă și i-a spus: "Cum te aștepți să câștigi această cursă când mergi atât de încet? Uite, am timp și de somn."

Cam așa a făcut iepurele pe tot parcursul cursei. Din când în când se întindea pe marginea drumului pentru a se odihni, spunându-și "Este suficient timp pentru a mă relaxa."

Citește și:

În schimb, broasca țestoasa nu s-a oprit deloc încercând să treacă de linia de sosire. Știind că mai are foarte puțin și câștigă cursă, animalele care se uitau la ea au țipat atât de tare de fericire încât au trezit iepurele.

Iepurele s-a întins de câte ore și a început să alerge din nou, dar a fost prea târziu. Țestoasă câștigase cursa.

Ce trebuie să facem în viață?

În această epocă de gratificare instantanee, toți suntem iepuri. Nu suntem gata să așteptăm și să muncim pentru ceea ce ne dorim. Viața este rapidă, timpul trece repede, iar informația este livrată pe tot globul la apăsarea unui singur buton.

Nu mai avem răbdare. Ne descurajăm cu ușurință și renunțăm cu ușurință. Pur și simplu nu suntem gata să așteptăm. Însă adevărul este că aceasta este o schimbare mare care nu se întâmplă peste noapte; este nevoie de timp și merită tot efortul.

Citește și:

Alege să fii precum broasca țestoasă și să îți faci planuri pe termen lung

Fiind obișnuiți cu mentalitatea noastră de iepure, renunțăm când rezultatele nu corespund așteptărilor noastre.

Exemplu: ai lucrat trei zile pe săptămână la sala timp de o lună, însă nu ai reușit să pierzi nimic în greutate. Ai înțeles că pierderea în greutate nu este atât de ușoară și ai renunțat, revenind la stilul tău de dinainte de a merge la sală.

Dacă eforturile sunt susținute, rezultatul va veni cu siguranță, deși poate nu atât de repede pe cât ne dorim.

Efectuarea unor pași mărunți către visul nostru este cel mai important lucru pe care îl putem face. Succesul nu este altceva decât produsul secund al unei vieți discipliniate.

Citește și:

Morala acestei povești este că este timpul să învățăm să fim mai lenți. Să analizăm înainte de a lua o decizie. Să nu renunțăm la visurile noastre dacă nu vedem nicio schimbare sau evoluție într-un timp extrem de scurt. Cursa poate fi câștigată doar dacă suntem constanți, indiferent de cât de grea este cochilia care stă pe spatele nostru.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.