Setari Cookie-uri

8 Lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi cu adevărat fericită

E un lucru atat de obisnuit pentru un om sa nu fie fericit si atat de important faptul ca tot ce e un bine e cumparat cu mii de necazuri, incat o treaba care se face usor devine suspecta.

"Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simțuri bune și sănătate trupească; a treia este reușită în ceea ce întreprinzi; a patra-i reputația bună printre oameni și a cincea abundentă de bani și a bunurilor folositoare pentru viață. Platon" - spunea Platon.

foto interior si prima pagina: Irina Alexandrovna Shutterstock

Iata care sunt cele 8 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi cu adevarat fericita:

1. Așteptările altor oameni

Când îți bazezi viața pe ceea ce doresc și așteaptă alții de la tine, nu vei reuși să descoperi ce înseamnă să găsești fericirea pentru tine însăți. Când îți dai seama că nu ești fericită făcând asta, îți vei îndrepta atenția asupra lor când, în realitate, tu ești responsabilă pentru fericirea ta.

Citește și:

2. Cursa în care crezi că te afli

Cursă pentru a găsi un job perfect, o casă așa cum visezi, o familie minunată. Dacă te uiți la cei din jurul tău și te gândești că ești într-o competiție cu ei, îți dai seama că nu trebuie să te mai oprești niciodată. Însă, când te concentrezi pe tine, pe drumul tău și pe obiectivele tale, ieși automat din această cursă. În momentul în care îți dai seama că singura persoană de care ai nevoie să fii mai bună decât cine ai fost cu o zi înainte ești doar tu, atunci oamenii se vor uita la tine și vor crede că ei sunt cei care trebuie să țină pasul cu tine.

3. Lucruri din trecut care te dor

Toți avem lucruri care s-au întâmplat cu noi, lucruri care nu sunt corecte. Lucrurile de care ne agățăm nu sunt chiar poverile proprii care ne dictează viața. Renunță la toate. Iartă-te. Iartă și oamenii care ți-au greșit și nu le mai permite să te rănească mai mult decât au făcut-o deja.

Citește și:

4. Oamenii pesimiști și obiceiurile toxice

Oamenii toxici se agață de lucruri și de oameni care sunt la fel; nu vei crește niciodată cu acești oameni în jurul tău. Realizând că tu aduci toxicitate în viața ta este greu de acceptat. Alegerile și obiceiurile tale sunt foarte legate de fericirea tău sau lipsa acesteia.

5. Presiunea pe care o pui pe tine însăți

Este timpul să aduci la tăcere această voce din capul tău care îți spune lucruri negative. Lumea este un loc destul de dificil, de ce să mai fii și tu dură cu tine? Oferă-ți o mână de ajutor, ai încredere în tine.

6. Lucruri care nu te fac fericită

Dacă ceva nu te face fericită, de ce nu îi oferi libertatea? Când găsești lucrurile care te fac cu adevărat fericită, ține cu ele și cu dinții.

Citește și:

7. Teama de eșec

Nu vei cunoaște niciodată succesul adevărat dacă nu riști să ajungi acolo; aceste riscuri sunt cele care te vor ajuta să te dezvolți, să înveți lucruri noi, să evoluezi. Ai încredere în tine și riscă cât mai mult cu putință.

8. Scuzele

Scuzele sunt ceea ce cauți atunci când nu îți dorești ceva suficient de mult. Și dacă nu îți dorești atât de mult, nu pierde timpul cu chestia asta.

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.