Setari Cookie-uri

Poate că încercăm să salvăm oamenii din jurul nostru pentru a ne salva pe noi

Cei care încearcă să ajute sau să vindece alți oameni încearcă să se vindece pe ei. Ei suferă pentru că nu au și nici nu pot cere nu doar ajutor de la cei din jurul lor, ci și dragoste și atenție.

Unii oameni își dedică timpul încercând să îi ajute pe alții; ajută prieteni dragi, membri ai familiei, persoane apropiate, colegi de muncă și poate chiar străini. Însă de multe ori ajung să își neglijeze propriile nevoi doar pentru a ajuta alți oameni.

Nu le place să ceară ajutorul nici măcar atunci când au nevoie disperată pentru că sunt de părere că acest lucru îi face să pară slabi, sensibili.

foto interior si prima pagina: C Z, Shutterstock

Însă adevărul este că cei care încearcă să ajute sau să vindece alți oameni încearcă să se vindece pe ei. Ei suferă pentru că nu au și nici nu pot cere nu doar ajutor de la cei din jurul lor, ci și dragoste și atenție. Și singura modalitate de a acoperi aceste lipsuri este de a își îndrepta atenția asupra celor care au nevoie de ele, care sunt în aceeași situație ca și ei.

Citește și:

Ei oferă dragostea pe care o caută, dau ajutorul de care au nevoie, încearcă să vindece ceea ce nu poate fi vindecat în sufletul lor și fac tot posibilul să îi salveze pe alții pentru a se salva pe ei înșiși.

Nu spun că unii oameni nu sunt meniți să ajute și să vindece alți oameni; de fapt, unii oameni s-au născut să facă doar asta. Însă spun că adesea cei care se blochează în acest rol se luptă cu adevărat cu propria lor viață, cu proprii demoni și cu propria nesiguranță. Singura lor cale de ieșire din întuneric este de a oferi o mână de ajutor altor oameni.

Iar cea mai mare ironie este că pot salva orice persoană... însă nu se pot salva pe ei.

Ei cred că sunt într-o misiune de a salva oameni în timp ce rămân afectați, ce inima lor este distrusă și acoperită de cicatrici pline de durere, sufletul plânge în interior, nu mai știu cum arată și cum se simte fericirea. Ei nu recunosc că au nevoie de ajutor, că trebuie să privească și asupra lor și să se concentreze pe rezolvarea problemelor pe care le au.

Citește și:

Ei nu își dau seama că uneori vindecătorul trebuie vindecat.

Ei vor să salveze oamenii pentru că știu ce înseamnă să suferi, să simți că nu mai poți respira de durere, să îți înțelegi inima zdrobită și să te întrebi dacă vei mai vedea vreodată soarele pe strada ta. Ei știu ce înseamnă să trăiești o viață fără speranță, fără ca nimeni să fie lângă tine să te ajute.

Dar partea bună a salvării altor oameni este că, în cele din urmă, sufletul lor devine parte din sufletul acestora și că se salvează și ei fără să își dea seama.

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.