Setari Cookie-uri

De ce cuplurile care se despart aleg să își mai dea o șansă după o perioadă de timp?

Te-ai întrebat vreodată de ce cuplurile care se despart după o perioadă de timp se împăca? Ei bine, știința spune că jumătate dintre cuplurile care se despart își mai dau o șansă și se împacă. 

"Să știi când să pleci și să când să te apropii reprezintă cheia unei relații de durată" - spunea Domenico Cieri.

Te-ai întrebat vreodată de ce cuplurile care se despart după o perioadă de timp se împăca? Ei bine, știința spune că jumătate dintre cuplurile care se despart își mai dau o șansă și se împacă.

foto interior si prima pagina: Divine Studios, Shutterstock

Care sunt cele mai întâlnite motive? Le-am găsit pe powerofpositivity.

1. Își dau seama că nu știu adevăratul motiv al despărțirii

Cercetătorii de la Kansas State University au descoperit într-un studiu publicat în revista Journal of Social and Personal Relationships ca cel puțin 50% dintre cupluri sunt, de obicei, nehotărâte în ceea ce privește despărțirea. Astfel, împăcarea în acest caz, este destul de ușoară deoarece nu există niciun rău real sau trauma în relație.

Citește și:

2. Cred că modul în care comunică în cuplu s-a îmbunătățit între timp

Comunicarea este importantă în orice relație deoarece ajută cuplurile să se descopere cu adevărat. De asemenea, comunicarea este instrumentul pe care cuplurile îl folosesc pentru a rezolva problemele care îi deranjează. Despărțirile apar atunci când nu mai există interes, sinceritate, respect sau chiar comunicare. Însă, când două persoane încep să vorbească din nou fără tensiune, după ce au fost despărțiți pentru o vreme, își pot exprima mult mai ușor sentimentele. Pentru că presupun că modul în care comunica s-a îmbunătățit, multe cupluri decid să își dea o nouă șansă.

3. Cred că partenerul s-a schimbat între timp

Citește și:

Oamenii de știință de la Universitatea din Utah și de la Universitatea din Toronto au descoperit într-un alt studiu că multe cupluri sunt de acord să își dea o altă șansă pentru că sunt de părere că, între timp, partenerul s-a schimbat în bine. Oamenii sunt optimiști în ceea ce privește reînnoirea relației cu cineva despre care cred că s-a maturizat.

4. Nu sunt deschiși la schimbare

Psihologii de la Universitatea Stanford au afirmat că există oameni cărora le este foarte greu să își revină după o despărțire pentru că nu acceptă schimbarea. Chiar dacă toate semnele indică faptul că au fost într-o relație cu persoana greșită, ei doresc să îi ofere o a doua șansă doar pentru a nu merge mai departe cu viața lor. Nu sunt pregătiți să o ia de la capăt.

Citește și:

5. Nu vor să fie singuri

Uneori teama singurătății împinge oamenii să mai dea o șansă unei relații încheiate. Cu toate acestea, alegerea făcută nu are legătură cu modul în care se simt cu privire la partenerul lor. Mai degrabă este vorba despre sentimentele lor de vulnerabilitate și nesiguranță în propria piele.

De ținut minte!

Există multe motive pentru care oamenii se despart și apoi decid să își mai dea o șansă. Astfel de cupluri pot descoperi că dragostea poate fi mai frumoasă la a doua încercare. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple și pentru a nu face aceleași greșeli care au dus inițial la despărțire, partenerii de cuplu trebuie să fie optimiști, să aibă încredere unul în altul, să fie sînceri, să se respecte și să depună eforturi mai mari pentru ca relația lor să evolueze frumos. În caz contrar, vor apărea aceleași probleme și multe altele noi care i-au făcut să se despartă în prima fază.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.