Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru a face cele mai potrivite alegeri pentru tine în viață

Viața are numeroase obstacole, dificultăți, probleme și răscruci și este extrem de important ca în astfel de momente să facem alegerile potrivite. Iată ce ne recomandă psihologii: 

De câte ori nu ai luat o decizie pe care mai târziu ai regretat-o? De câte ori nu ai ales să mergi pe un drum care, după foarte puțin timp, l-ai considerat greșit? De câte ori nu ai renunțat la planurile tale pentru că nu te ajutau să ajungi acolo unde îți dorești? De câte ori nu ai pierdut timp prețios alegând ceea ce nu ți se potrivește?

Viața are numeroase obstacole, dificultăți, probleme și răscruci și este extrem de important ca în astfel de momente să facem alegerile potrivite. Iată ce ne recomandă psihologii:

1. Începe întotdeauna cu finalul în gânduri

Nu mai lua decizii fără să analizezi foarte bine situația. Ieși din acest moment și mergi în viitor, asigură-te că alegerea pe care o faci astăzi te va ajuta să ajungi acolo unde îți dorești. Nu mai consideră viața precum un bilet de loterie... nu este. Analizează pas cu pas ceea ce îți dorești și îndrăznește să faci schimbările pe care le consideri potrivite și, astfel, vei avea tot ce ți-ai dorit vreodată.

Citește și:

2. Asigură-te că alegerile tale se adună și au ca rezultat succesul

Concentrează-te asupra lucrurilor care contează mâine, în viitor. Dacă nu vor conta mâine, atunci înseamnă că nu contează nici astăzi. Concentrează-ți energia asupra viitorului. Uită-te pe drumul pe care vrei să mergi - alegerile pe care le faci te apropie de visurile tale? Ce trebuie să faci, unde trebuie să schimbi lucruri și ce ai de făcut în continuare? Fă calculul precis.

3. Alege-te pe tine de fiecare dată

Este obositor să te prefaci că ești o persoană diferită. Măștile pot fi frumoase, însă în cele din urmă devin chiar plictisitoare și obositoare. În plus, de ce să nu arăți cine ești cu adevărat? Te vei simți eliberată și, cel mai important, sinceră nu doar cu oamenii din jurul tău, ci și cu tine.

Citește și:

4. Simplifică-ți alegerile

Trăim într-o societate cu n opțiuni și ne dorim tot mai multe alegeri deoarece suntem dependenți de informație. Însă dacă nu simplificăm alegerile noastre procesul de gândire devine greoi; cu cât ai mai multe opțiuni, cu atât îți va fi mai greu să alegi. Mai puține alegeri conduc la rezultate mai bune.

În momentul în care ajungi să ai încredere în deciziile tale, nu mai cauți informații suplimentare. Alegerile cheie cu privire la cine ești, după ce principii trăiești, ce relații te fac fericită sunt categoriile cheie care determină deciziile potrivite.

5. Nu este niciodată prea târziu pentru a face alegerile potrivite

Unde te afli acum este doar un loc temporar. Unde vei ajunge în viață este permanent. Cum să ajungi de la A la B depinde doar de tine. Nu poți face progrese pozitive cu o atitudine negativă și nimeni nu poate alege pentru tine decât dacă permiți acest lucru. Cel mai mare pas spre schimbarea lumii din jurul tău este de a te schimba pe tine. Nu lăsă ca trecutul să îți pună piedici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.