Setari Cookie-uri

Cum să crezi în tine când simți că toată lumea ți-a întors spatele?

Uneori, cea mai simplă modalitate de a depăși o problemă este de a îți pune întrebările potrivite. Astfel, îți dai seama că nu este o problemă reală. În schimb, este doar o părere creată de gândurile tale. 

Toată lumea este împotriva ta? Când simți că nimeni nu mai crede în tine, înseamnă că ești pe drumul cel bun în ceea ce privește visurile tale. Potrivit psihologilor, mulți oameni excepțional au trecut printr-un astfel de moment, au primit critici și respingeri, însă nu s-au oprit din luptă pentru împlinirea țelurilor. Dacă aceștia au reușit în ciuda tuturor care s-au îndoit de ei, atunci poți și tu!

foto interior si prima pagina: Ekaterina Karpacheva Shutterstock

Iată cum:

1. Chiar nimeni nu crede în tine?

NImeni nu crede în tine sau în visurile tale. Oare este adevărat? Știi sigur că nimeni de pe această planetă nu crede în tine?

Uneori, cea mai simplă modalitate de a depăși o problemă este de a îți pune întrebările potrivite. Astfel, îți dai seama că nu este o problemă reală. În schimb, este doar o părere creată de gândurile tale.

Citește și:

Pentru a îți răspunde la întrebarea de mai sus, stai și gândește-te: ai avut vreodată un profesor sau un îndrumător care să te ajute? Un prieten sau un coleg care să te susțină? Există oameni pe care încă nu i-ai întâlnit și care și-ar dori să te ajute? Cine crede în tine dar ai uitat de acea persoană?

Nu ai nevoie ca toată lumea să creadă în tine. O singură persoană este suficientă pentru a crea un impact incredibil asupra stării tale de spirit.

2. Ai încredere în tine

Privește-te în oglindă și spune-ți: "Eu cred în mine!". Cum te simți? Dacă ți se pare ciudat, atunci adevărata problemă nu este la alte persoane, ci fix la tine.

Doar spunându-i unei persoane să creadă în tine nu înseamnă că va crede. Sunt necesare dovezi pentru a îi câștiga încrederea. Faci ceva în această privință?

Citește și:

Așa este și cu relația cu tine însăți. Dacă spui "Am decis să cred în mine" poate avea un sens mult mai puternic decât "Cred în mine" - care pare să fie ușor plictisitor. Repetă aceste cuvinte cât mai des cu putință și nu te limita doar aici - gândește-te la tine, la sufletul tău, în timp ce faci acest exercițiu de stimă de sine.

Descoperă de ce crezi în tine. Care sunt talentele tale? Ce ai realizat până acum? Când ți-ai asumat riscuri? Când ai depășit obstacole incredibil de dificile. Analizează întreaga situație și, dacă te ajută, scrie pe o foaie de hârtie toate momentele pline de succes experimentate în trecut (indiferent de cât de micuțe sunt). Sărbătorește-ți victoriile.

Citește și:

3. Demonstrează oamenilor că tu chiar ai încredere în tine

Îndoielile pe care le au alte persoane nu reflectă întotdeauna realitate cu privire la adresa ta. Poate că nu ai convins aceste persoane că nu pot avea încredere în tine. Tu ai încredere în tine?

Așadar, cum le demonstrezi tuturor că ai încredere în tine?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să iei măsuri. În timp ce acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele, cuvintele sunt încă vitale pentru a convinge alte persoane. Vorbește despre tine: de ce ai aceste visuri, ce te motivează, de ce ești dedicată muncii tale?

Și totul a început printr-o simplă decizie: aceea de a crede în tine când nimeni altcineva nu credea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.