Setari Cookie-uri

Nu-ți mai cere scuze. Ai dreptul să faci ce îți dictează inima

Ai dreptul să faci ce îți dictează inima. Acesta este, probabil, cel mai frumos sfat primit de la bunica mea. Acest sfat vine din profunzimea adâncă a sufletului ei, în care toate dorințele și visurile au fost adânc îngropate.

Nu poți fi aceeași persoană care ai fost în urmă cu un an, o lună sau chiar cu 15 minute. Ai dreptul să crești. Ai dreptul să te schimbi. Ai dreptul să faci ce îți dictează inima.

foto interior si prima pagina: unsplash

Niciodată nu am înțeles de ce oamenii trebuie să își ceară scuze pentru ceea ce sunt. De ce ne este teama de a spune ce simțim, de a ne exprima liber, de a fi noi înșine, de a face alegerile pe care le vrem, de a ne urma visurile?

De ce ne trăim viața gândindu-ne la ce spun sau fac alte persoane?

De ce nu ne lăsăm ghidați de intuiție? De inima noastră? De ce lăsăm ca alții să ne conducă?

Ai dreptul să faci ce îți dictează inima. Acesta este, probabil, cel mai frumos sfat primit de la bunica mea. Acest sfat vine din profunzimea adâncă a sufletului ei, în care toate dorințele și visurile au fost adânc îngropate. Acest sfat vine din partea unei persoane care a sacrificat tot de dragul oamenilor din jurul ei. Și întotdeauna stau să mă întreb... oare a fost vreodată fericită cu adevărat?

Citește și:

Acum, de fiecare dată când sunt cu un picior în prăpastie sau la răscruce de drumuri încerc să mă gândesc la mine. Doar la mine. Știu că inima mea este cea care mă va îndruma și mă ajută să aleg ce este mai bine pentru viitorul meu.

Pentru a crește și a prospera în viață trebuie să fii mai puțin atentă la ce spun cei din jurul tău și să te concentrezi mai mult pe tine, pe alegerile tale, pe intuiția ta, pe visurile tale. Să lupți pentru tot ce îți dorești chiar dacă nimeni nu mai crede în tine. Să mergi pe direcția pe care tu o consideri potrivită. ÎNTOTDEAUNA.

Alege să îți trăiești așa cum îți dorești. Nu îți mai cere scuze.

Ori de câte ori întâlnești o nouă situație sau ai de luat o decizie dificilă, ascultă-ți instinctul.

Citește și:

Suntem suspicioși, interesați, intimidați, furioși, fricoși, sensibili. Toate aceste stări sunt ale noastre. Toate aceste stări te definesc. De ce să îți ceri scuze pentru ceea ce ești.

Atâta timp cât trăiești ca ființa umană pe această planetă vei fi tu. Doar tu. Așadar, de ce să nu fii cine ești cu adevărat. Din cauza respingerii? Da, vor fi zile mai puțin frumoase. Da, vor fi zile în care poate oamenii în care ai încredere îți vor întoarce spatele. Însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți. Asta nu înseamnă că trebuie să nu mai fii tu. Te ai pe tine... și asta este tot ce contează cu adevărat.

Nu renunța la tine. Nu renunța la planurile tale. Nu renunță la visurile tale. Ai încredere în tine, în instinctele tale, în sentimentele tale. Alege cu inima și vei fi de neoprit.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.