Setari Cookie-uri

Asumă-ți riscuri. Dacă vei câștiga...vei fi fericită. Dacă vei pierde... îți vei învăța lecția

Să încerci lucruri noi înseamnă să ieși din zona de confort, să îndrăznești mai mult, să descoperi un nou univers, să întâlnești oameni diferiți, să accepți că poți mai mult.

Viața ta se va încheia în momentul în care vei înceta să îți mai asumi riscuri.

Majoritatea persoanelor din jurul meu se tem să încerce lucruri noi. Asumarea riscurilor poate fi înfricoșătoare deoarece nu ai cum să afli dacă acest lucru îți va aduce beneficii sau, din contră, va dăuna stării tale de bine. Cu toate acestea, de cele mai multe ori asumarea riscurilor este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine și dezvoltarea ta - fie că, în cele din urmă, vei pierde sau vei câștiga.

foto interior si prima pagina: Marc Little Shutterstock

Să încerci lucruri noi înseamnă să ieși din zona de confort, să îndrăznești mai mult, să descoperi un nou univers, să întâlnești oameni diferiți, să accepți că poți mai mult. Riscul ne expune la posibilitatea de a suferi vătămări sau pierderi într-o situație care implică un pericol incert. Din acest motiv majoritatea dintre noi ne temem să ne asumăm riscuri. Dar... dacă ne este teama de așa ceva cum vom cunoaște lucrurile pe care le putem face?

Citește și:

Cum vom crește? Cum vom descoperi lucruri noi fără să ne asumăm riscurile necesare?

Asumarea riscurilor este un moment de îndrăzneală care te determină să ieși în afara zonei de confort. Chiar și în luarea celor mai mici decizii, trebuie să înveți să îți asumi riscuri. Da, este o sarcină înfricoșătoare, ciudată, nouă, nesigură și imprevizibilă... însă amintește-ți că asumarea riscurilor este ceea ce îți permite să crești și să descoperi lucruri noi despre tine însăți, despre cine ești cu adevărat, despre ce te face fericită, despre ce îți dorești de la viață.

Riscurile te ajută să înveți despre lumea pe care nu o cunoști și să îți depășești limitele. Astfel, îți poți dezvolta abilitățile și talentul, poți găsi puterea de a îți înfrânge temerile și de a îți deschide noi idei, oportunități și experiențe.

Citește și:

Timpul potrivit este unul dintre cele mai importante aspecte ale asumării riscurilor; pentru a câștiga încrederea în sine și pentru a scăpa de viața plictisitoare, nu trebuie să îți fie frică să încerci lucruri noi.

Dacă ai eșuat o dată, nu înseamnă că nu trebuie să mai încerci. În plus, ai învățat o lecție importantă, trebuie doar să aștepți momentul potrivit pentru a mai încerca o dată.

Ai curajul să îți depășești limitele. Succesul este greu de realizat dacă nu depui eforturile necesare. Asumarea riscurilor este o parte a succesului. Da, asumarea riscurilor nu este întotdeauna rezultatul succesului pentru că uneori poți eșua. Dar eșecul este primul pas în atingerea visurilor tale. Ar putea fi piatră de temelie. Oamenii care îndrăznesc să își asume riscuri tind să aibă mai mult succes decât cei care aleg să nu facă nimic în această privință.

Citește și:

Asumă-ți riscuri și vei vedea cum lucrurile se vor schimba.

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.