Setari Cookie-uri

Nu trebuie să fii într-o relație pentru a fi cu adevărat fericită

Privesc în jurul meu și îmi dau seama că iubirea nu mai este romantică. Este doar un angajament. O înțelegere. O relație rece și dură între doi oameni care nu vor să rămână singuri pentru că le este teama de ei, de singurătate, de gândurile pe care le au când nu au pe nimeni aproape. 

Trăim într-o societate în care ni se spune în mod constant că avem nevoie de altcineva pentru a fi fericiți.... și ajungem să credem că odată ce găsim pe cineva care să ne iubească și să ne înțeleagă, viața noastră va fi una frumoasă, așa cum ne dorim să fie.

Basmele și filmele se încheie întotdeauna cu tânără și prințul/ bărbatul care au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Fiecare poveste are la bază o relație de iubire. De mici creștem cu speranța falsă că avem nevoie de o persoană care să ne completeze și să ne facă fericite. Însă în viața reală lucrurile nu funcționează deloc așa. Nu există scriitor, nu există director, nu există scenarist. Exiști doar tu.

foto interior si prima pagina: pixabay.com

Citește și:

Fericirea nu începe în momentul în care îți găsești iubirea. Pentru că asta ar însemna că ani întregi să îi petreci în durere și în suferință doar pentru că nu ai pe cineva lângă tine. Dar de ce este atât de dificil să fii singură? Ce este în neregulă cu a nu fi într-o relație?

Am atâtea prietene care sunt în relații în care nu există sens, respect sau iubire. Am văzut și auzit atâtea cazuri în care oamenii își înșala partenerii, însă rămân în relație doar pentru a fi cu cineva - pentru că este mai bine să fii într-o relație decât să fii pe cont propriu.

Privesc în jurul meu și îmi dau seama că iubirea nu mai este romantică. Este doar un angajament. O înțelegere. O relație rece și dură între doi oameni care nu vor să rămână singuri pentru că le este teama de ei, de singurătate, de gândurile pe care le au când nu au pe nimeni aproape.

Citește și:

Ei bine, în ciuda tuturor acestor lucruri, eu tot cred că iubirea există. Și că nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin. Și că dacă ești într-o relație doar de dragul de a fi într-o relație, atunci trebuie să fugi cât mai repede scăpărând pământul.

Și ce dacă sunt singură? Asta înseamnă că nu mă iubesc? Asta înseamnă că nu sunt fericită?

Uneori trebuie să te pui mai presus de orice. Trebuie să fii acolo pentru tine înainte de a fi pentru altcineva. Trebuie să înveți cum să ai grijă de tine și să te iubești. Trebuie să îți petreci singura timp cu tine, să te descoperi, să îți asculți sufletul, să îți afli calitățile și defectele. Trebuie să fii prietena ta cea mai bună și să înveți că nu ai nevoie de cineva pentru a fi fericită.

Citește și:

Nu te concentra pe ideea de dragoste dată de societate.

Nu ai nevoie de nimeni care să te completeze... pentru că tu ești deja completă.

Nu ai nevoie de nimeni care să te facă fericită... pentru că tu ești deja fericită.

Învață cum să fii fericită pe cont propriu, să fii împăcată cu tine, să te distrezi singură, să te provoci, să lupți pentru visurile tale.

Bucură-te de această perioadă și găsește magia pe care o ai în tine.

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.