Setari Cookie-uri

Lucrurile importante pe care le vei invata in calatoriile tale

Indiferent de perioada anului in care ne aflam, fiecare dintre noi asteapta cu entuziasm vacanta. Si cum vacanta este aproape intotdeauna asociata cu calatoria, nu ne ramane decat sa ne gandim la urmatoarea destinatie.

1. Atractia pentru necunoscut

Nevoia de intelegere, de explorare a lumii inconjuratoare si implicit de cunoastere s-a nascut odata cu noi. Inca din cele mai vechi timpuri, dorinta oamenilor de cunoastere s-a materializat prin calatorie, iar literatura ne ofera cele mai bune exemple. De la Epopeea lui Ghilgames, cea mai veche scriere literara pastrata a umanitatii, la Aventurile lui Tom Sawyer, operele literare sunt cea mai buna dovada ca in fiecare dintre noi exista atractia pentru necunoscut, fascinatia altor lumi si dorinta de infrangere a departarilor spatiale.

foto interior si prima pagina: Viktor Gladkov, Shutterstock

2. Autocunoastere

Prin intermediul calatoriilor pe care le intreprindem descoperim locuri si oameni noi, culturi diferite, dar mai ales ne descoperim pe noi insine. Adevarata provocare incepe atunci cand plecam din mediul in care ne desfasuram activitatile cotidiene si suntem nevoiti sa ne adaptam la schimbare.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.