Setari Cookie-uri

Șase legi care îți vor schimba viața

Ceea ce crezi cu convingere devine realitate. Partea bună este că nu există nici un lucru pe care nu îl poți avea odată ce ai acceptat mental că îl poți obține. Primul pas este să începi să acționezi ca și cum ai fi fericită, pozitivă, încrezătoare și vei începe să te simți astfel cât de curând. 

In funcție de felul în care o folosești, mintea îți poate fi cel mai bun prieten sau un dușman înverșunat. Bryan Tracy, unul dintre cei mai populari autori pe această temă, enumeră în cartea sa ”Schimbând gândirea, îți schimbi viața” legile care guvernează funcționarea vieții și a minții. Iată care sunt și cum le poți pune la treabă în folosul tău.

foto interior si prima pagina: azur13, Shutterstock

1. Legea credinței

Ceea ce crezi cu convingere devine realitate. Partea bună este că nu există nici un lucru pe care nu îl poți avea odată ce ai acceptat mental că îl poți obține. Primul pas este să începi să acționezi ca și cum ai fi fericită, pozitivă, încrezătoare și vei începe să te simți astfel cât de curând.

Citește și:

2. Legea atracției

Atragi invariabil în viață oameni, idei, oportunități și circumstanțe în armonie cu gândurile tale dominante. De aceea, nu trebuie să te preocupe cum și de unde vin lucrurile pe care le dorești ci mai degrabă să cultivi gânduri și sentimente pline de iubire și recunoștință pentru a crea un câmp magnetic care atrage binele și bunăstarea.

3. Legea substituției

Poți înocui oricând un lucru negativ cu unul pozitiv. In Metoda Silva se folosește sintagma ”anulează, anulează, anulează” ori de câte ori cineva se surprinde având u gând negativ sau rostind o afirmație care rezultă dintr-un gând negativ.
Bryan Tracy enumără ca surse de emoții negative retrăirea momentelor neplăcute, atașamentul și așteptările, preocuparea excesivă pentru felul în care te tratează oamenii, învinovățirea celorlalți.

Citește și:

4. Legea obișnuinței

Orice repetăm în mod constant- gânduri, vorbe, acțiuni se transformă în obișnuință și este inclsu în programul ”pilotul automat” din mintea noastră. Neputința învățată și zona de confort reprezintă două blocaje mentale care intră în categoria pilot automat/obișnuință, care generează eșec.

4. Legea așteptărilor.

Orice aștepți sau la orice aștepți cu încredere se împlinește. Cu cât oferi mai mult, fără a te aștepta la recompense cu atât vei primi mai mult din cele mai neașteptate surse.

5. Legea corespondenței

Lumea exterioară corespunde lumii interioare. Tot ce există în viața ta în acest moment se află acolo pentru că are un element corespondent în interiorul tău. Ceea ce se întâmplă în viețile oamenilor este un indiciu al stării lor interioare. Prim urmare, orice ameliorare a vieții începe cu ameliorarea conceptului despre sine. Acesta include idealul de sine - cum te vezi tu ca cea mai bună versiune a ta, imaginea de sine - cum te vezi acum, respectul de sine - cât de mult te respecți.

Citește și:

6. Legea emoțiilor

Emoția asupra căreia te concentrezi crește până când preia controlul asupra celorlalte. Nu fii niciodată supărată sau îngrijorată pentru ceva ce nu mai poți schimba. Nu uita că acolo unde nu există soluție, nu există problemă.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.