Setari Cookie-uri

 Trei pași pentru a câștiga pe oricine de partea ta

Renumitul autor și speaker motivațional Dale Carnegie îți propune moduri prin care să faci asta cu succes.

Oricât de curajoase și extraordinare ar fi, sunt momente în care pentru a transforma o idee minunată în realitatea, a duce un proiect la îndeplnire, avem nevoie de sprijinul cumva. Iar pentru asta este nevoie să câștigăm acea persoană de partea noastră. Renumitul autor și speaker motivațional Dale Carnegie îți propune moduri prin care să faci asta cu succes.

foto interior si prima pagina: Liderina Shutterstock

1. Incepe discuția într-un mod prietenos. Nici unui om nu îi face plăcere să i se spună în fața că nu are dreptate sau că ceea ce știi tu este mai ”adevărat” decât adevărul lui. Credințele și opiniile fac parte din masca pe care o poartă fiecare om iar orice critică sau observație la adresa acestora este percepută ca o critică adusă la propria persoană, ca pe o amenințare. O discuție începută cu un zâmbet, într-un mod prin care arăți că te interesează binele celeilalte persoane și că îi respecți opiniile, te va ajuta să ai mai mulți sorți de izbândă.

Citește și:

2. Lasă-l pe celălalt să creadă că ideea i-a aparținut. Un altă fațetă a naturii umane este rezisența la control. Chiar dacă oamenii se supun regulilor impuse de stat, șefi, autorități, nu se întâmplă întotdeauna fără o strângere din dinți. Dă-ți seama că în societatea modernă oamenii trăiesc apăsați de fel și fel de constrângeri. Incă una în plus, venită chiar ca o simplă propunere de a face ceva, nu le va pica foarte bine. Prin urmare, cea mai sigură cale de a atrage pe cineva de partea ta pentru binele tuturor celor implicați, este să lași persoana să creadă că a fost ideea ei. Asta se face indirect, prezentând lucrurile într-o lumină atâtde favorabilă celălalt să își dorească să facă parte din acea experiență.

Citește și:

3. Fă apel la noblețea sufletului uman. Bunătatea, generozitatea și nevoia de a-i ajuta pe ceilalți fac parte din ADN-ul uman oricât de mult am încerca să le mascăm sau știrile de la TV ne-ar prezenta o lume cuprinsă de haos și violență. Adevărul este că oamenii abia așteaptă să facă bine pentru ca asta ne este adevărata natură. Astfel, putem atrage pe cineva de partea noastră sau a unei cauze pe care o susținem apelând la noblețea înnăscută a sufletului său

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.