Setari Cookie-uri

Toată lumea vrea să fie fericită, însă aproape nimeni nu mai face aceste lucruri

Majoritatea oamenilor sunt în căutarea fericirii într-un fel sau altul. Ne facem planuri și încercam să le urmăm pentru că ne gândim că acestea ne vor aduce fericirea. Motivația noastră în viața de a face anumite lucruri, de a ajunge în anumite locuri, de a explora anumite etape este petnru că vrem să fim fericiți.

Fericirea nu incepe cu o persoana sau un lucru. Fericirea incepe cu tine!

Există numeroase lucruri care ne pot face fericiți însă, în timp ce alergăm după acele lucruri uriașe și încercam să ne concentrăm atenția doar asupra realizării acestora (pentru că altfel nu putem fi fericiți), ajungem să ignorăm lucrurile mărunte care ne pot aduce o fericire mult mai sinceră și mai satisfăcătoare decât fericirea venită din lucrurile acelea importante.

Iată care sunt acele lucruri mărunte care ne pot face fericiți (potrivit psihologilor):

1. Spune "Mulțumesc".

Când îi arăți cuiva că ești recunoscător, atenția se concentrează asupra lucrurilor bune din viața ta, lucruri care s-au întâmplat - iar acest moment duce la creșterea cantității de serotonină (hormonul fericirii) din creier. Acest truc este folosit de o mulțime de terapeuți atunci când pacienții lor suferă de depresie.

Citește și:

2. Vorbește

Aproape nimeni nu ne spune că simplul act de a vorbi despre lucruri este unul benefic pentru sufletul tău. Știu, nu este ușor, însă cu răbdare și practică, devine o obișnuință sănătoasă care te poate ajuta să vezi partea pozitivă a lucrurilor în loc să rămâi blocată asupra negativismului.

4. Oferă atingere fizică

Oamenii sunt ființe sociale - avem nevoie de interacțiune din când în când. Oferă atingere fizică și vei vedea câte lucruri se vor schimba în starea ta de spirit. O îmbrățișare chiar poate face minuni.

5. Fă mișcare

Știu, nu ai timp. Însă este datoria să îți găsești cel puțin 10-15 minute pe zi în care să faci puțină mișcare. Și chiar și atunci când spui că nu ai timp, crede-mă că găsești o cale, trebuie doar să îți dorești: renunță la lift și folosește scările obișnuite, mergi o stație de metrou sau de autobuz pe jos, dansează în timp ce te speli pe dinți sau te demachiezi.

Citește și:

6. Bucură-te de lucrurile fericite

Indiferent că este ceva micuț sau foarte mare, dacă te face fericită... atunci bucură-te de el. Poate fi vorba despre o îmbrățișare pe o care o primești de la o persoană la care ții, despre o mâncare bună, despre o întâlnire în oraș cu prietenii, despre un zâmbet pe care îl primești de la o persoană necunoscută.

foto main: AstroStar, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.