Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru a fi un interlocutor de excepție

Unele femei au darul vorbirii, capacitatea de a captiva pe cineva printr-o simplă conversație. Nu contează doar ceea ce spun ci și atitudinea lor. Iată ce trebuie să faci pentru a te număra printre aceste femei.

1. Ascultă mai mult și vorbește mai puțin

Majoritatea oamenilor nu știu să asculte. Atunci când poartă un dialog, ascultă cu intenția de a răspunde sau nu ascultă deloc. Toată lumea vrea să fie auzită și înțeleasă de cineva, dar prea puțini sunt cei dispuși să facă asta. Tocmai de aceea, atunci când asculți cu atenție ce spune cineva, îi oferi persoanei respective o experiență unică pe care o va ține minte.

2. Fă cealaltă persoană să se simtă în elementul ei

Cât de des ți se întâmplă ca atunci când vorbești cu cineva să te simți atât de în largul tău încât să îți deschizi inima? Nu de prea multe ori. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor nu știu cum să creeze un mediu sigur, onest și lipsit de judecată.

Citește și:

Atunci când stai de vorbă cu cineva, creează tu însăți acest mediu pentru persoana respctivă. Fii autentică și onestă.

3. Lasă conversația să curgă

Majoritatea oamenilor încearcă să controleze conversația, să o ghideze către ceea ce îi interesează pe ei. Chiar dacă un subiect ar poate fi interesant la început, la un moment dat poate deveni plictisitor penru ceilalți.
Poți simți când o conversație nu curge ușor și îi face pe oameni să se simtă stânjeniți. Lasă discuția să curgă natural, lăsând subiectele să curgă fără a încerca să le controlezi.

4. Vorbește când ai ceva de spus

În loc să încerci să readuci în discuție subiecte vechi pentru că nu ai ceva de spus, așteaptă până când te simți cu adevărat inspirată să vorbești. Entuziasmul și pasiunea ta îi vor face pe ceilalți să te asculte cu atenție iar tu vei fi percepută ca o persoană foarte interesantă.

Citește și:

5. Nu mai vâna aprobarea celorlalți

Conversația este una benefică atunci când porenște din dorința de a cunoaște alți oameni și de a face un schimb de idei. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor folosesc conversația cu intenția de a crea o anumită impresie în mintea altora. Interlocutorii plăcuți și interesanți nu se gândesc deloc la acest aspect ci sunt pasionați de subiectul abordat, de persoana din fața lor și sunt autentici.

foto main: Dima Aslanian, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.