Setari Cookie-uri

Ce se intampla in momentul in care imbratisezi cu tot sufletul?

Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris. 

Mi s-a facut pielea de gaina.

Imbratisarea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le putem oferi unei alte persoane. Imbratisarea este, in esenta, o forma de terapie, de vindecare, de iubire.

Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale imbratisarilor si de ce ar trebui sa le oferim mai des:

1. Imbratisarile echilibreaza sistemul nervos

Cu o singura imbratisare incepi sa iti echilibrezi sistemul nervos. Corpusculii Vater-Pacini (cunoscuti si sub numele de corpusculii lamelari) sunt mecanoreceptori din piele si sunt responsabili cu sensibilitatea la vibrații și presiune. Acestia sunt legati de creier prin sistemul nervos - pe scurt, acestia reactioneaza cand simt atingere. Iar cand cineva este imbratisat, sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

Citește și:

2. Imbratisarile calmeaza si reduc stresul

O imbratisare oferita din tot sufletul poate spune fara sa nevoita sa rostesti un cuvant "Totul este bine, sunt aici alaturi de tine si nu te las singura."

In momentul imbratisarii, nivelul cortizolului care circula in corpul nostru este redus foarte mult, ceea ce inseamna ca mintea este capabila sa se relaxeze, sa se calmeze si sa se elibereze de stres.

3. Imbratisarile aduc fericire

Cand imbratisezi pe cineva productia de serotonina din creier incepe sa creasca - serotonina este substanta chimica esentiala de care avem nevoie pentru o atitudine pozitiva. Acest lucru stimuleaza, de asemenea, si stima de sine.

In timpul imbratisarii, creierul incepe sa elibereze serotonina si endorfine in sange, creand astfel placere si fericire.

4. Imbratisarile relaxeaza corpul

Citește și:

Daca esti stresata, incordata, agitata... imbratiseaza pe cineva.

O simpla imbratisare poate convinge muschii sa se relaxeze, eliberand astfel tensiunea din tot corpul.

5. Imbratisarile regleaza sistemul imunitar.

Potrivit specialistilor, imbratisarile au posibilitatea de a regla si echilibra productia de celule albe din vasele de sange.

foto main: Kristina Tutanova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.