Setari Cookie-uri

Există speranță. Atunci când folosești drone pentru a planta 100.000 de copaci pe oră

Este timpul să ne îndreptăm atenția asupra lucrurilor care contează cu adevărat. 

În ultimii cinci ani, un grup de săteni din delta râului Irrawaddy din Myanmar a plantat 2.7 milioane de copaci de mangrove, încercând să înceapă restaurarea unui ecosistem care a dispărut de zeci de ani. Însă acest proces este destul de laborios, iar organizația nonprofit care dirijează această lucrare vrea să acopere o zonă cât mai mare... motiv pentru care și-a îndreptat atenția asupra dronelor care plantează copaci.

Dronele aparțin companiei BioCarbon Engineering și pot planta până la 100.000 de copaci într-o singură zi, permițând astfel comunității să se concentreze pe îngrijirea copacilor tineri care au început deja să crească. În septembrie 2017, compania a început un program de plantare cu ajutorul dronelor. Până în anul 2018 au fost plantați un milion de copaci. Și nu se opresc aici - purtătorii de cuvânt ai organizației nonprofit speră să utilizeze dronele pentru a reuși să planteze un miliard de copaci într-o zonă și mai mare.

Citește și:

Procesul funcționează în etape - ca un prim pas, dronele zboară la 90 m altitudine față de sol, colectând date detaliate despre calitatea solului. Un algoritm folosește aceste date pentru a alege cele mai bune locații pentru plantarea copacilor, dar și cele mai bune specii de plante. Apoi, un al doilea grup de drone care zboară la o distanță mică de pământ urmărește automat harta pentru a planta semințele în "păstăi de sămânță" cu conținut de nutrienți, proiectate de oamenii de știință pentru a sprijini fiecare specie; fiecare dronă poate purta simultan un amestec de specii diferite. Dronele aruncă semințele destul de puternic pentru a pătrunde în sol.

"Putem modifica ce și unde să fie plantat astfel încât să existe cea mai mare șansă de supraviețuire. Dacă se plantează aerian, poți răspândi semințele oriunde. Unele pot love o stâncă, altele pot ajunge într-o mlaștină și nu vor supraviețui. Însă noi putem controla asta." - a declarat Irina Fedorenko, cofondator BioCarbon Engineering pentru FastCompany.

Citește și:

Un pilot de dronă poate supraveghea simultan șase drone, ajungând să planteze astfel 100.000 de semințe într-o zi.

foto main: Sergieiev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.