Setari Cookie-uri

Trei pași pentru a trece cu bine peste infidelitate

Este important să îți dai timp să îți revii și să îți permiți să simți toate emoțiile asociate acestui proces. Să simți durerea și mânia și să vezi cum se simt ele în corpul tău și ce fel de răni activează.

Infidelitatea este unul dintre cele mai dureroase momente într-o relație de cuplu. Și nu doar doar din cauza faptului că ne simțim trădate dar și pentru că ne face să ne îndoim de noi însene. Ce e de făcut pentru a trece cu grație peste un astfel de moment și a-l transforma într-o oportunitate? Am găsit câteva răspunsuri la DR. Jen Esquer, autoarea programului The Optimal Body și fosta iubită a celebrului Lewis Howed, bazate pe propria sa experiență.

1. Nu te victimiza. Victimizarea este una dintre capcanele în care cad adesea persoanele care sunt înșelate de partener. Această atitudine îți știrbește puterea interioară și te împiedică să înveți lecția care stă ascunsă în situația respectivă. De aceea, Jen Esquer îți recomandă ca, în loc să te simți o victimă, să dai filmul înapoi și să înțelegi ce anume s-a întâmplat. Vei constata că semnalele de alarmă au fost acolo de la bun început - intuiția ți-a spus că ceva nu este în regulă-însă tu ai decis să le ignori.

Citește și:

2. Nu te lăsa cuprinsă de resentimente. Atunci când ieși din starea de victimă și înțelegi rolul pe care tu l-ai jucat în deznodământul situației, îți ești mai ușor să eviți resentimentele față de fostul partener. Acestea nu fac decât să îți amplifice starea de negativitate, să îți fure din energie și să te țină prizonieră în trecut. Acceptă faptul că așa este el și mergi mai departe. La urma urmei, tu te-ai eliberat și poți găsi un bărbat cu adevărat potrivit pentru tine. Insă el va trebui să trăiască pentru restul vieții sale cu el însuși.

Citește și:

3. Dă-ți timp să îți revii. După o relație de lungă durată cu un bărbat, mai ales dacă te-ai implicat trup și suflet, este dureros să constați că nu ți-a fost fidel mai ales dacă s-a întâmplat nu doar o dată. Tocmai de aceea, este important să îți dai timp să îți revii și să îți permiți să simți toate emoțiile asociate acestui proces. Să simți durerea și mânia și să vezi cum se simt ele în corpul tău și ce fel de răni activează. Jen Esquer a renunțat după despărțire la prietenii car, deși bine intenționați, încercau să grăbească acest proces. La cei care i-au spus că viața merge înainte și i-au recomandat să își găsească pe altcineva dar și la cei care i-au recomandat să arate compasiune pentru partener pentru că aceasta este o atitudine spirituală.

Citește și:

foto main: Antonio Guillem, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.