Setari Cookie-uri

Supermarketurile din Asia au dat ambalajele din plastic pe frunzele de banane

Supermarketul Rimping din Chiangmai, Thailanda, a gasit o modalitate creativa de a reduce plasticul - l-a inlocuit cu frunzele de banana. 

O veste cu adevarat minunata!

Unul dintre principalele obiective ale societatii noastre ar trebui sa fie reducerea consumului de materiale plastice si educarea oamenilor cu privire la problemele de mediu cu care ne confruntam in prezent. In 2014, 254 de milioane de tone de gunoi au fost produse doar in Statele UNite si doar aproximativ 30% au fost reciclate. Asta inseamna ca restul de plastic a ajuns intr-o groapa de gunoi si va ramane acolo 1000 de ani, poluand pamantul si ucigand creaturi nevinovate.

Recent, China a refuzat sa mai importe plastic si s-a concentrat pe reciclarea deseurilor proprii. Acum, tarile asiatice, inclusiv Vietnam si Thailanda, cauta noi modalitati de evitare a folosirii plasticului.

Supermarketul Rimping din Chiangmai, Thailanda, a gasit o modalitate creativa de a reduce plasticul - l-a inlocuit cu frunzele de banana.

Citește și:

Imaginile au fost postate pe contul de Facebook Perfect Homes Chiangmai si au ajuns virale.

Atitarn Srisa-nga, managerul de marketing al supermarketului, a declarat pentru presa internationala ca alimentele nu rezista atat de mult in frunzele de banana, insa cu siguranta nu se vor intoarce la plastic.

Multe produse vin deja ambalate de la distribuitori in plastic, insa reprezentantii magazinului promit sa gaseasca o solutie si pentru aceasta situatie.

Distribuitorii isi ambaleaza produsele in plastic pentru ca este cea mai ieftina si mai usoara optiune.

foto main: Perfect Homes Chiangmai, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.