Setari Cookie-uri

Șase semne ale unei depresii ascunse

Depresia este una dintre problemele societății contemporane care ne afectează starea de bucurie și de fericire fără ca măcar să ne dăm seama că este acolo. Iată șase semne care îi trădează prezența.

1. Sunt introvertiți și ies rar în oraș

Faptul că o persoană care este deschisă și sociabilă refuză să iasă din casă este un semnal de alarmă. Inseamnă că au ceva greu pe suflet iar, în majoritatea cazurilor, este vorba de depresie.

2. Au obiceiuri anormale de alimentație și somn

Corpul nostru are un sistem care face lucrurile mai ușoare pentru organismul nostru. Acest sistem se adaptează la rutine. Când acest sistem nu funcționează conform tiparului, înseamnă că ceva îi întrerupe rutina.

Oamenii tind să se trezească la aceleași ore în fiecare zi și să mănânce la anumite ore. Oamenii care sunt deprimați doresc să doarmă mai mult. Își pierd pofta de mâncare sau au poftesc la alimente bogate în calorii la ore anormale din zi sau noapte.

Citește și:

3. Nu au încredere în nimeni

Încrederea este o problemă importantă pentru persoanele deprimate. O persoană obișnuită are o anumită doză de încredere în sine și în ceilalți oameni în timp ce persoanele deprimate se tem de lumea din jurul lor. Acest lucru se datorează faptului că în la baza depresiei se află vulnerabilitatea, incertitudinea, senzația de neputință.

Citește și:

4. Vor să dețină controlul

Oamenii obișnuiți înțeleg că există unele lucruri pe care le pot controla și altele pe care nu și acceptă această situație. O persoană deprimată este gata să facă orice pentru a se asigura că are totul sub control. Este un mod de a fugi de sine însăși.

5. Solicită rar ajutorul

Solicitarea ajutorului este un lucru normal. Când nu poți face ceva, chemi un prieten sau o rudă să-ți dea o mână de ajutor. Insă pentru o persoană deprimată, a cere ajutorul echivalează cu renunțarea. Li se pare că e ceva ce faci atunci când nu mai poți face nimic.

6. Au tulburări de anxietate și pot suferi atacuri de panică.
Anxietatea nu este o boală sau ceva complet negativ. Este încercarea psihicului tău de a restabili echilibrul în umană. Când simțim nevroza sub formă de anxietate sau atac de panică, înseamnă că refuzăm să ascultăm ceva ce ființa noastră încearcă să ne spună.
Oricine are o depresie ascunsă este predispus la tulburări de anxietate și la atacuri de panică. Însă în cazul depresiei, fiecare idee pare greșită.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.