Setari Cookie-uri

Patru pași pentru a-ți cultiva răbdarea

Indiferent de ce iti doresti in viata, este foarte important sa ai rabdare. Iata care sunt pasii de care trebuie sa tii cont pentru a iti cultiva rabdarea.

Multe vise sau proiecte se năruie înainte de vreme din cauza lipsei răbdării. Răbdarea este o dovadă de maturitate emoțională, înțelepciune și încredere în procesul vieții. Iată patru pași care te vor ajuta să o cultivi. Fie că vrei un job mai bun sau un partener potrivit, ai nevoie de răbdare.

1. Trăiește în momentul prezent. Atunci când trăiești în momentul prezent, trecutul și viitorul încetează să existe. Intreaga ta ființă este conectată cu ceea ce se întâmplă în acum, în jurul tău și are prilejul să descopere o mulțime de detalii interesante care altfel i-ar fi scăpat. Atunci când stai la o coadă, de exemplu, în loc să te enervezi pentru că trebuie să aștepți, observă oamenii. Sunt un spectacol cu adevărat fascinant de care nu te poți plictisi niciodată.

Citește și:

2. Respiră adânc. Respirația superficială, pe care o practicăm în cea mai mare parte a timpului majoritatea dintre noi, are darul de a pune corpul în starea de ”luptă sau fugi”, ceea ce are un impact direct asupra minții noastre. Este greu să ai răbdare sau pace sufletească într-o astfel de situație. O respirație adâncă te va ajuta să te calmezi și să pui totul într-o nouă perspectivă.

3. Găsește motive de recunoștință și bucurie pentru ceea ce este și ai deja. De multe ori, lipsa răbdării provine de la faptul că suntem nemulțumiți de situația actuală, îi opunem rezistență. Vrem să fim într-un alt loc, cu o altă persoană. Vrem să vină vara sau iarna, vrem să ne crească părul mai repede și lista poate continua. Atunci când accepți pe deplin momentul prezent, cu tot ceea ce este în el, rezistența dispare și, o dată cu ea, și nerăbdarea.

Citește și:

4. Cultivă încrederea în tine și în Univers. Nerăbdarea este generată și de o lipsă de încredere în propria persoană și în Univers, de o separare de ritmul cosmic și de Mama Pământ. Atunci când observi viața, constați că totul are un ritm și o ordine. Semințele au nevoie de timp petru a germina, a străpunge pământul, a ieși la suprafață, a deveni un copac coperit cu frunze și fructe. Anotimpurile se succed într-o anumită ordine, într-un anumit ritm. La fel este și viața ta. Tot ceea ce îți este de trebuință apare la momentul potrivit câtă vreme îți păstrezi focusul, ai încredere și ești recunoscătoare.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.